10 festivaler du må besøke i sommer! Mai står for døren, snart er det sommer igjen, festivalene står i kø og du har all grunn til å glede deg. Juni, juli og august er høysesong for musikk- og aktivitetsfestivaler over det ganske land.

Legger du planene allerede nå, kan du gå en sommer i møte med enorme forventninger der vi har plukket ut 10 festivaler til deg.

Tar vi utgangspunkt i skolens sommerferie, begynner festivalen over alle festivaler, sommerens viktigste eventyr for mange, er det selvsagt VG-lista Top 20 som starter festen – også denne sommeren. Fredag 21. juni braker det løs i Oslo-sentrum.

10 festivaler du må besøke i sommer! Og du rekker de fleste med god margin, med god planlegging.

Rådhusplassen

Nordens største gratisfestival med alt som kan krype og gå av store stjerner. Norske som utenlandske. Sett av den første fredagen i sommerferien og møt opp i god tid, det er Rådhusplassen som gjelder.

Derfor er nettopp VG-lista, som er et samarbeide med NRK, en viktig bidragsyter til at de med dårlig råd kan få oppleve minst en diger konsert i løpet av sommeren 2019. Det står respekt av det VG og NRK har gjort for det norske folk, helt siden 1998 – hvor nær 100.000 mennesker har samlet seg i området rundt Rådhusplassen i Oslo hver sommer.

Å gå på konsert er dyrt og må ikke nødvendigvis bli vellykket i all sin planlegging og logistikk. Flere konserter går dessverre samtidig. Med litt innsats kan du plukke fra et rikt utvalg.

Dine 10 festivaler du ønsker å besøke i sommer, må slett ikke være de samme som de vi omtaler i denne artikkelen.
10 festivaler du må besøke i sommer
Bob Dylan Foto: Pixabay

Månefestivalen

Fra 26. juli til 28. juli, bør du besøke Fredrikstad av flere grunner, men den aller beste grunnen er Månefestivalen. Norges beste artister, samt en rekke stjerner fra utlandet, samles i den gamle garnisonsbyen ved Glommas utløp.

En festival som trekker til seg navn som Big Bang, Gåte, Wyclef Jean, Highasakite, ISAK og Skambankt blant mange flere. Fredrikstad er en by i vekst, en by som samler tusenvis av turister hvert eneste år, der Gamlebyen alene er blant de mest besøkte turistmagnetene i landet. Du må bare komme.

10 festivaler du må besøke i sommer! Som du bør forsøke oppleve, alene eller helst sammen med gode venner. Festivaler er for nordmenn selve symbolet på en vellykket sommer.

Tons of Rock er en selvfølge for alle som liker at det dunker litt mer enn ellers. Her møter du helter fra en svunnen tid, her får du oppleve KISS på nært hold. Er du en rocker, er dette konserten for deg. Stedet er Ekebergi Oslo og du må krysse av for 27. – 29. juni.

Tahiti-festivalen

Sett av i kalenderen først som sist. Def Leppard, Satyricon, Raga Rockers og Gluecifer i storform vil gjøre disse sommerdagene uforglemmelig for alle som elsker den hardeste rocken.

Nøyaktig på samme tid, altså fra 27. – 29. juni, går Tahiti-festivalen av stabelen i kystperlen, Kristiansund. Byen som fostrer verdens mest kjente nordmann i Ole Gunnar Solskjær, kan også arrangere musikkfestival.

Åge Aleksandersen kommer med Sambandet, Terje Tysland og Di Derre er på plass og jaggu kommer ikke evig unge Dance With a Stranger også. Legger du opp kabalen, rekker du både Tons of Rocki Oslo og Tahiti-festivalen torsdag til lørdag.

10. – 14. juli kan du oppleve Riddu Riddu, som er blant de største Internationale urfolkfestivalene i Europa. Denne arrangeres i Kåfjord i Troms. Fult festival-program kommer 3. mai.

Moldejazz

15. – 20. juli er det Moldejazz i rosenes by. Du som liker det litt nedpå, du som får fot av jazzens behagelige toner, fra saksofonen, litt pisk på trommene eller ømme toner fra pianoet, da er det til Molde du bør reise.

En fantastisk festival i en by som er like kjent for fotball som Jazz, men det er ikke med store marginene. Vi vet at ukepassene allerede er utsolgt og at det kun er få dagspass igjen.

Vær rask om du vil være med på festen. Av de nær 50 artistene kan du velge selv hvem du vil lytte til. Denne festivalen ble arrangert for første gang i 1960.

Kudos til Molde by.

Er du mer opptatt av mat enn musikk, vil vi anbefale Glad Mat-festivalen i Stavanger. De har noen elendige nettsider, som ikke forteller en døyt om hvor arrangementet arrangeres, men de har fortsatt litt tid på seg. Fra 24. juli til 27. juli er det Stavanger som er arrangør for denne festen, som arrangeres for 21. gang. Mer enn 250.000 mennesker er innom oljebyen for en smaksprøve eller to.

Notodden Bluesfestival er blandt de mest besøkte og mest populære i Norge.

Little Steven

Her får du oppleve Little Steven og hans band, du får se og høre Big Bang, DumDum Boys, Monster Mike Welch, Vidar Busk og Ulf Lundell samt en hel haug med ypperlige norske, amerikanske og svenske artister som gjør disse deilige august-dagene minnerike. Sett av 1. – 4. august og besøk Notodden du også.

Tøyenparken, Oslo, sol, sommer, øl og musikk fra digre høyttalere. Norges hovedstad begynner å ta overskrifter langt utenfor landets grenser. Øya-festivalener utvilsomt en av årsakene. Her har arrangørene lykkes med en urban og storslått festival, midt i byen og for absolutt alle som elsker musikk.

Skal du ha festivalpass bør du være rask. Øyafestivalen er fra 6. – 10. august. Du vil kunne oppleve både Karpe, Sigrid og The Cure. La Oslo bli din sommerby, du behøver ikke reise lengre.

Bob Dylan

Bob Dylan kommer til Bergen og Koengen, fredag 21. juni. Det er en av musikkens største levende legender det her er snakk om. Bob Dylan har priser og utmerkelser fra et langt liv i musikken.

Skal du oppleve Nobelprisvinneren i litteratur, må du til Bergen, midt på sommeren, men det kan absolutt være vært turen. Dette er en kunstner på øverste hylle. En personlighet som har mer enn 50 år som artist i populærmusikkens historie.

Vi som heier på kjærligheten, må selvsagt ha med Oslo-Pride, som er en festival for lesbiske og homofile og for alle oss andre. En festival for mangfold og felleskap, det er på tide å kaste homofonene ut av landet. Vi gidder ikke ha dem her.

Oslo-Pride

Oslo-Pride varer heldigvis fra 14. juni – 22. juni. En uke hvor du som fortsatt er i skapet skal ut og være stolt over deg selv, din legning og din ærlige kjærlighet. Denne festivalen har ulike arrangementer over hele hovedstaden. Se link.

Om du skal oppleve sommeren i Norge, bør du unne deg minst én av disse festivalene. Hvis ikke du fant noe som passet på gitte datoer, vil du finne en festival nær deg om du leter litt. Faktisk er det mange tusen festivaler fra mai til september over hele landet.

Nyt sommeren, nyt en norsk festival.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
De brede hoftene og de myke lårene …

De brede hoftene og de myke lårene, hvordan er det mulig å være så jævlig sexy? Hun var så sexy...

Lukk