Nordmenn hamstrer grillmat! Postkassa er smekkfull, nesten hver eneste dag, av tilbud på grillmat, fra alle billigkjedene. Alt fra marinert flintstek til billige grillpølser.

Nordmenn elsker å grille – derfor går det i mat som kan grilles i all reklamen vi mottar.

Dessverre for veldig mange, er det for dyrt å handle for mye, til tross for stor konkurransene kjedene i mellom. Men i følge Virke.no, handler vi mat i sommermånedene for svimlende 36,7 milliarder kroner.

Når vi da noterer at grensehandelen til Sverige, økte med 8,3% i andre kvartal i år, og nå er på 16 milliarder kroner per år, må jo noen av oss ha god råd til grillmat også. Nordmenn hamstrer faktisk grillmat gjennom sommeren, enten de har råd til det eller ikke.

Bare julehandelen er større.

På sommerferie, eller på fjellet, på hytta, hjemme på verandaen, det går ikke mange timene før man trykker inn på litt mer snadder som hører sommeren til. Mange nordmenn griller opp til fire, fem ganger per uke gjennom sommeren.

Lest? Hun vil ha en mann med status og penger!

Utover det blir det kanskje både is, brus, sjokolade, jordbær og blåbær, melon og nektariner. Ikke alt man presser i tryne i like usunt, heldigvis.

Nordmenn hamstrer grillmat!

Nordmenn hamstrer grillmat!

I dagens bunke med reklame har vi plukket ut grelle eksempler på produkter du bør styre unna. Avgiftsnivået på en rekke produkter du finner på Rema, Extra og OBS, er så kostbare at du blir rett og slett lurt.

Europris har blant annet 250g. potetgull til 20 kr per pose. Og 4 Pringles bokser for samme pris, riktig nok bare 40 g.

Extra kliner til med Bris, for 30 kroner for 3 flasker, men vær obs. Det er sikkert “utsolgt” denne gang også. Extra er den kjeden i Norge, som annonserer for varer de ikke klarer å ha tilgjengelig i butikken, til tross for omfattende annonsering.

Hvorfor?

Fordi at du som kunde, sannsynligvis er så dum og naiv at du velger en annen vare, som er betydelig dyrere, gjerne flere andre varer samtidig. Dermed har Extra nok engang lurt godtroende nordmenn til å handle hos dem.

Alle som opplever å ikke få varen som er annonsert, bør forlate butikken i protest, for å gi kjeden et signal om at dette slett ikke er greit.

Extra annonser også for kyllingfilet til 132,90 kr per kilo. Ran på høylys dag!

Fersk kylling, får du til 69,00 kr per kilo i Sverige, frossen kyllingfilet og kyllingvinger, får du til enda lavere pris. Ikke la deg lure. Det er en grunn til at svært mange nordmenn reiser til Sverige for å handle mat.

Mange nordmenn benytter også sommerfri til å ta seg en tur over grensen til Sverige for å handle inn mat- og drikkevarer. I sommer anslås det at nordmenn vil bruke over 2,75 milliarder kroner på dagsturer til utlandet.

ABC Nyheter

Ja, det går ut over nærbutikken, ja, det går utover norske arbeidsplasser, men det er politikernes fordømte ansvar å sette ned avgiftene, for å få norske varer ned på et anstendig nivå. Norge vil aldri kunne sammenligne seg med Sverige på mat, men noen priser er det så stor forskjell på at det ligne ikke grisen.

Nordmenn hamstrer grillmat!

Apropos gris, koteletter kan du få like billig i Norge, som i Sverige. Men, fugl er og blir alt for dyrt. Nordby Shoppingsenter har mange butikker, men også en rimelig matforretning som selv påstår de er 76% billigere enn Rema 1000. Forstår du hvorfor grensehandelen setter nye rekorder år for år?

Lest? Tilpass maten etter været!

Legger man til grunn at den norske krona er gunstig mot den svenske og har vært det i lang tid, er det enda en god grunn til å ta turen over grensa.

Grillmat er digg det, men den får en bismak, all den tid man betaler silkeskjorta for å nyte en velfortjent biff med tilbehør. Hvorfor skal en Entrecôte koste 400 kr per kilo? Når det er ca det halve i Sverige?

Er det rart nordmenn hamster grillmat i Sverige, kanskje?

Rema 1000 har ikke det samme utvalget som sine konkurrenter i Extra, men de har i hvert fall varene de annonserer, tilgjengelig for kunden. Laks f.eks, en hel, fersk side, ca 700 gram til 99 kr er godkjent – under tvil. Fisk er ikke spesielt billig i Sverige heller, men de har da hamburgere, pølser og flintstek til langt lavere priser enn i Norge.

Rema 1000 selger selvsagt også potetgull, til samme pris som Europris, 20 kr per pose, men her veier innholdet kun 135 gram.

OBS kliner til i sin tilbudsavis med Nakkeribs, 600 gram, til den nette sum av 129 kroner per kilo. Styr unna! Hvem gidder å betale det helt frivillig? Samme kjede vil ha 54,90 for 170 gram Scampi med hvitløk. Eier de ikke skam i livet? Potetgullet hos OBS koster 19,90, men kun 135 gram per pose.

Hva hjelper det med priskrig, lavpriskjedene i mellom, som handler om ketchup og suppeposer, når maten er fra 30 til 60 prosent rimeligere på andre siden av grensen?

Legger du til alt du kan spare på meieriprodukter, på Systembolaget, smågodt, sjokolade og apotek-produkter, vil beløpet utgjøre en betydelig forskjell på en Harry-handel, mot kjøp hos kjeder i Norge.

Billigste potetgullet vi fant, var hos Extra. 400 gram, for skarve 18,50, er billig. Om de har produktet i hyllene da.

Skal du være prisbevisst på mat, vet du nå hva du har å gjøre. Enten må du ut av landet, eller skyte dyret selv, om du vil grille i sommer!

Kilde: Virke.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Matthijs de Ligt klar for storklubb!

Matthijs de Ligt klar for storklubb. Dessverre for mange anglofile, er det verken Liverpool, Manchester City eller Manchester United som...

Lukk