Norgesferie volum 2 tvinger seg på oss. Erna Solberg er like usikker som alle oss andre på hva de neste månedene bringer. Eneste lyspunkt vi klarer å finne om vi leser med lys og lykte, er at Norge har fått fart på vaksineringen. Endelig stikkes det nordmenn i hopetall og vi har rundet 1 million vaksinerte med god margin, og det var faen meg på tide.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Røyner på

Etter 13 måneder på hjemmekontor hadde det smakt med en sommerferie på Rhodos, Thailand, Maldivene eller Florida, men akk, nei. Det brenner på dass for utenlands sommerferie i år også. Blir det Lofoten, Trolltunga eller byferie i Norges mest attraktive by, Fredrikstad – nok en sommer?

Norgesferie volum 2 nærmer seg med stormskritt og vi har ikke annet valg. Heldigvis for norske hotellkjeder, campingplasser og varehandelen, om de får lov til å åpne dørene før høststormene setter inn, da.

Nesten ni av ti nordmenn antar at sommerferien kun blir i Norge i år – kun fem prosent tror på ferie i utlandet. Samtidig tviler folk flest på hvor lurt det er å åpne ølkranene.

Opinion.no

Vi hadde fortjent en lang og varm sommerferie langt hjemmefra, etter mer enn ett helt år med nedstengning, hjemmekontor, Corona-diskusjoner og dårlige nyheter i ukevis. Nyheter om at vaksinene er utsatt igjen, og den som er i bruk dreper oss. Vi har så mange gode grunner til å være litt mette av hele situasjonen pandemien har satt oss i. “Det røyner skikkelig på” som Hans Majestet Kongen uttalte i sin tale til folket før påske. Nå må vi få gode nyheter snart.

Lest? Sex i det fri – Norgesferie med muligheter

Hjemmeskole, håndsprit, munnbind og smitterestriksjoner er viktig nok, men du verden så slitsomt det er og, over tid. Enig? At det røyner på er et understatement. Det vet Kongen, derfor sa han det. Majesteten og Dronning må pent nok holde seg ved fortet selv, eller slottet, alt etter som – denne sommeren også.

Norgesferie volum 2

Norgesferie

Statsminister Erna Solberg vet det selv, men kan bare ikke si det offentlig. Det er kun ved nok vaksinering og et langt lavere smittetrykk i de største byene, samfunnet kan åpnes opp. Ikke før. Og det vet hun like lite som oss om når kommer til å skje, fordi vaksineleveransene er like troverdig som Donald Trump. Vi vet aldri hva vi får, når vi får det.

Norgesferie er faktisk det minste problemet for de fleste denne sommeren.

Vi har råd, de fleste, til å feriere akkurat der det måtte passe i vårt vakre, langstrakte land. Det være seg på Vestlandet, Nord-Norge, til fjells eller på sjøen. Mange har faktisk allerede slått seg til ro med det faktum at Norgesferie volum 2 er rett rundt hjørnet. Det vises på båt- og bobil-salget som slår alle rekorder.

Norgesferie var vellykket i fjor og med den erfaringen til grunn, kan vi fortsette å krysse av på bucket-listen.

Finnes det noen hoteller, fjordarmer, byer, daler, fjell og innsjøer vi ikke har besøkt, tenker du kanskje? Selvsagt er det det. Lei en bobil, sett fingeren på Norgeskartet og start turen. Så enkelt kan det gjøres. Eller om du har litt mer overskudd, ta pedalene fatt og sykle Norge på langs. Med telt og sovepose i sekken på ryggen. Det vil garantert bli et minne for livet.

Sommerferie på kreditt 

Å handle på kreditt har blitt en vane for mange nordmenn, og en gunstig måte å gjøre innkjøp på – særlig for alle de som har evnen til å betale tilbake innen fristen. Å betale reiser via kredittkort er jo en smart måte å få en gunstig reiseforsikring på. Men det hjelper lite om man ikke makter å betale kreditten før dyre renter begynner å løpe.

Norgesferie volum 2

Alle som går rundt og tror at pengene man bruker fra ett kredittkort er egne penger, får ofte trøbbel med å gjøre opp for seg i tide. Dessverre er det skyhøye renter på kredittkort-bruk, etter 45-50 dager. Betaler man før, er det både smart og gratis å bruke.

All kreditt er jo lånte penger, som skal betales tilbake – før eller siden. Det bør du vite før du låner penger eller bruker kredittkort.

Sommerferie på kreditt kan være smart det, men da bør det planlegges på forhånd. Man må vite hvor lang kreditt-tid man har, vite at det å ta ut kontanter som på et bankkort (VISA-kort) er lite smart, fordi det er dyre gebyrer. 

Skal neste sommer være problemfri, bør du starte planleggingen allerede i dag. Men sørg for å ha penger på bok, ikke bare på kredittkortet. Norgesferie volum 2 kan bli et mareritt om feriebudsjettet ikke holder vann.

Endelig, Nord-Norge?

Har du aldri vært i Nord-Norge? I så fall er det absolutt på tide. E6 nordover, gir den samme reiseruta som Sommerbilen hos NRK minutt-for-minutt fra Nordkapp til Lindesnes. Du bør oppleve Tromsø, Bodø, Kirkenes, Nordland, absolutt hele Nordland er det viktig å besøke.

Er du klar over hvor vakkert det faktisk er nordpå? De bildene du ser på reklamen og i TV, gir ikke hele følelsen av å faktisk være der. Reis i år og opplev magien. Du bør utfordre deg selv med å klatre Svolværgeita, padle inn i midnattsola og nyte den nordnorske lufta. Norgesferie volum 2 kan bli din største ferieopplevelse, men da bør du tro på det selv også.

Nord-Norge er for mange bilturister reisemål nummer én, denne sommeren. Om det kan bli fullt? Ja, akkurat på toppen av Svolværgeita, så, men ikke for landsdelen – det er nemlig voldsomme avstander. Og du vil kunne nyte late sommerdager, enten alene, med familien eller sammen med likesinnede, reisende i eget land.

Oslo-Lofoten, kjør E6, den strakaste veien, som Bjarne Brøndbo synger i sin berømte låt.

Skal du bo på hotell, rorbu eller campingplass i Norge i sommer, bør du bestille nå.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pubene åpnes endelig igjen

Pubene åpnes endelig igjen i Storbritannia. Mandag 12. april renner det tonnevis med øl i britiske pubkraner. Mange måneder etter...

Lukk