Tottenham har Englands flotte stadion, Tottenham Hotspur Stadium, styrtrike eiere og sannsynligvis en av de de beste managerne i Premier League. Nå er Pochettino sparket!

Nå ha Londonklubben klart det kunststykke å avskjedige argentineren som har satt klubben på kartet for alvor. Enten har det rablet fullstendig for Enic Group og Joe Lewis, styret og styreformann, Daniel Levy, eller så har de allerede gjort en avtale med en ny manager.

Mauricio Pochettino (47) førte Tottenham til andreplass i ligaen og til finale i Champions League. Tapt finale og andreplass gir som kjent ikke trofeer.

Lest? Wolves mot en ny æra?

Det er her spørsmålet alle stiller seg dukker opp. Hvem i all verden er bedre enn Pochettino? José Mourinho? Nei. Han har vunnet mer, men han spiser opp spillerne innvendig, har så store mangler som medmenneskelig leder at Tottenham ikke vil lykkes med portugiseren heller.

It falls on the board to make the difficult decisions – this one made more so given the many memorable moments we have had with Mauricio and his coaching staff – but we do so in the club’s best interests.”

Daniel Levy /BBC.com

Ok, resultatene har ikke vært all verden denne sesongen, men se på beløpene Tottenham har brukt, sammenlignet med de andre topplagene som Manchester City, Liverpool, Manchester United og Chelsea.

Pochettino sparket!
Mauricio Pochettino sparket av Spurs styret Foto: Wikipedia.org

Forrige sesong brukte Spurs minimalt, nåværende sesong kom Sessegnon fra Fulham, Jack Clarke fra Leeds, Lo Celso fra Real Betis, og Tanguy NDombélé fra Lyon. samlet sum rundt drøyt £130m.

Pochettino sparket!

Som er småpenger å regne, fordi London-klubben hadde brukt en hel haug med milliarder på ny arena. Men det betyr selvsagt ikke at manageren bør få skylda for litt svakere resultater.

Her er det mange eksperter som vil mene noe. Og de fleste er enige med hverandre. Pochettino har en seiersprosent på 54,3 og vunnet 235 kamper av 514, siden han ble ansatt 27. mai 2014. Fem sesonger fikk han til å bevise hva han kunne. Finale i Europas gjeveste liga er altså ikke nok.

Under 47-åringens ledelse har Tottenham tapt kun 72 kamper. Vi ser det som en gedigen tappe å sparke en manager som har vist at han kan trylle, lenge før han ble hentet til London.

Odds er pop i England og det finnes odds for alt. Alt fra når Brexit blir innført, når dronningen dør eller når managere blir sparket fra sine respektive lag. Noen hadde sikkert satt penger på at Pochettino fikk sparken 19. november 2019. Svært få andre er happy med den avgjørelsen.

Hvem er god nok i følge Levy og Enic Group? Har ikke José Mourinho ødelagt nok i gode fotballklubber? Orker Premier League mer sirkus Mourinho?

De har sannsynligvis sjekkheftet klart. Og så lenge José Mourinho går og sparker i grusen i London hvor han bor, er det lett å peke på den tidligere Chelsea-bossen, men det er som sagt å kaste bensin på bålet som brenner godt allerede.

Andre navn som ventes i sosiale medier nå er Leicesters Brendan Rodgers, Bournemouths Eddie Howe, Wolves’ juvel Nuno Espirito Santo, Leipzigs Julian Nagelsmann og arbeidsledige Massimiliano Allegri som hadde stor suksess i Juventus.

Uansett hvem det blir – å hoppe etter Wirkola, blir bare barnematen sammenlignet med å gå i Mauricio Pochettinos fotspor. Vi har sagt det før og sier det igjen – engelske klubber sparker managerne sine alt for raskt.

Landslagsfotballen er ferdig for i år. Nå blir det Premier League for hele summen i uke etter uke til langt ut i 2020. overgangsvinduet åpner og alle klubber som vil vinne noe er klare til å bruke mye penger.

Vargas12.com har allerede begynt å forberede seg på et meget spennende overgangsvindu, til tross for at det ofte er juli-overgangene som pleier å ha de største navnene og de største overgangssummene. Det kan smelle i januar også. 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mann er mann …

Den internasjonale manns dagen er her. Hvorfor kan man spørre seg. Ikke går vi i tog, ikke har vi så...

Lukk