Selvmord er ikke kult! I Trondheim har skolen blitt tvunget til å sende ut et dramatisk brev til foreldrene, om flere tilfeller av selvmord og selvmordsforsøk, blant de unge.

Uansett hvor vanskelig livet kan være i perioder, går det alltid over, og det er hjelp å få, man må bare heise det ‘røde flagget’ – si det som det er, at du sliter og har tanker om å forkorte livet.

Uansett hvor jævlig livet ditt er, er det aldri feil eller flaut å søke om hjelp. Aldri!

I skrivet fra Trondheimskolene til foreldrene, settes det fokus på filmen «13 Reasons Why,» om 17 år gamle Hannah som tar sitt eget liv. Hun etterlater seg et videoopptak, hvor hun peker på 13 grunner til å ta selvmord.

Serien som går på den populære streamingtjenesten, «Netflix», har fått omfattende kritikk, både i Norge og Sverige. Fordi den forherliger og glorifiserer selvmord.

Serien er svært populær blant unge helt ned i 4. klasse, til elever i videregående skole.

Selvmord er ikke kult!
Re-Yk21 via Compfight


Er man deprimert, dypt frustrert og suicidal, noe som ofte henger sammen, tenker man kanskje ikke over hvilke konsekvenser det får, å dø. Man tenker ikke på at det er så endelig, og slett ikke reversibelt, men endelig og evig. Til sjokk, sorg og fortvilelse for de pårørende.

Selvmord er ikke kult!

Man tenker sjeldent rasjonelt og fornuftig når livet blir mørkt og sinnet skyer over.

Ved å søke kyndig hjelp i tide, kan man komme over de verste depresjoner og få tilbake sitt normale liv. Men må må forstå alvoret i situasjon og rope hjelp, i tide.

På den måten kan fagfolk, lærere, foreldre, helsesøster, prest, rektor eller medisinsk kyndige gi deg hjelp, råd og veiledning.

Om man er psykisk syk, kan situasjonen bli akutt og man kan havne i en situasjon, der man selv ikke forstår at man er syk. Da er det ende viktigere å overleve krisen som oppstår – tidsnok, til å komme seg ut av den vonde spiralen.

Her får du hjelp:

  • Ved akutt selvmordsfare: ring 113
  • Kors på halsen er et hjelpetilbud fra Røde Kors for alle under 18 år. Du kan ringe gratis 80033321, chatte eller skrive til en voksen. www.korspahalsen.no
  • Kirkens SOS: telefon 22400040 og SOS chat. www.kirkens-sos.no
  • Mental Helse: telefon 116123 og www.sidetmedord.no

Har du mistet noen?

  • Leve, landsforeningen for etterlatte ved selvmord. www.leve.no

Å være ung i Norge i 2017, burde ha vært en dans på roser, fordi det meste er lagt til rette for at man skulle ha et fullgodt liv. Med gode venner, omsorgsfulle foreldre, et bra skoletilbud og gode forhold for hobbyer og trening. Norge er jo verdens beste land å bo i, og slik er det for mange, men ikke alle.

For noen er livet et ork man gjerne skulle ha vært for uten. For noen er livet verre enn døden. For noen er livet lite verdt og man ønsker bort og vekk fra alt. Mener man dette oppriktig og tenker på døden som en løsning på alle problemer – da er det utvilsomt fare på ferde.

Nå når våren er her og sommeren står for døren, sliter noen med å være så lykkelig som det forventes av en, og til og med kreves av samfunnet rundt oss. Noen ser på nettopp sommeren som tre måneder i helvete, fordi de ikke har det så bra som man burde.

Dårlig økonomi, få eller ingen venner, ingen kjæreste, en gnagende angst kryper inn under huden og dagene er et ork. Du burde egentlig ha vært glad og fornøyd, trent tre ganger i uken, gått på kino, kafé og hengt med gjengen på pub i helgene. Slik som de fleste andre har det.

Ikke har du noen gjeng, ikke liker du å trene, ikke har du noen å gå på pub, kino eller kafé med heller. Foreldrene og søsken er opptatt med sitt liv – ditt føles som en evig fiasko. Hva er vitsen?

Flere enn du kan tenke deg, holder av deg, bryr seg oppriktig om deg, ønsker deg alt godt og vil gjøre absolutt alt for at du skal få det bra. Søk hjelp i tide. Selvmord er aldri løsningen. Velg livet!

Kilde: NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Blogginnlegg som selger – og ikke selger

Blogginnlegg som selger - og ikke selger. Hva du skriver om på din blogg, er helt avgjørende for hvor mange...

Osloavtalen del tre – USA vs Nord-Korea

Du tror det ikke før du leser det, men det er altså reelle avtaler på gang, mellom Trump-administrasjonen, og en...

Lukk