Verdens mest kjente svenske spiller fotball, og gjør det bedre enn de fleste andre. Vi snakker selvsagt om Zlatan Ibrahimovic. I hvert fall bedre de fleste nordmenn. Mulig vil vi få en spiller som er tilnærmet like god som den svenske stjernespissen i unge Erling Braut Haaland. Uansett går det mot siste etappe for Zlatan, men for en reise han har hatt.

Lest? Liverpool eller Manchester City?

I Manchester United gikk det sånn passe, fram til han ble skadet, i LA Galaxy legger han igjen gode minner og en hel haug med mål, nå går veien videre. Mange trodde det skulle bli Spania, men alt tyder på at verdens mest kjente svenske fortsetter sin karriere i Italia.

Zlatan har vært en dundrende suksess i PSG, Inter, Barcelona, Ajax, Milan, Juventus, og LA Galaxy og forså vidt i Manchester United. Vi leser via de største avisene at det er Milan igjen, som blir Zlatans kanskje siste arbeidsgiver som spiller.

Svensken er tross alt 38 år gammel.

Siste etappe for Zlatan?
Zlatan Ibrahimovic (38) er på vei til Milan, på siste etappe av sin karriere Foto: Wikipedia.org

Unike Zlatan har en fysikk som en 28-åring, og da han skulle ta den medisinske testen, når José Mourinho hentet sin tidligere elev til Old Trafford, slo han alle andres tidligere fysiske tester, med glans. Ingen hadde engang vært i nærheten – Zlatan sprengte grensene.

Siste etappe for Zlatan?

Akkurat på denne dag, 14. november 2012 – gjorde Zlatan som eneste spiller noen gang, fire mål mot England, i det som åpnet den nye stadion i Stockholm, Friends Arena. Slike kamper skaper stjerner, fotballen på øverste nivå er til for slike spillere som Zlatan.

Derfor vil vi snakke om den gode svensken i mange år fram i tid. La oss håpe at Braut Haaland, vil bli i nærheten like god, han har begynt sin karriere imponerende godt, men så spørs det hvor lenge han blir i Salzburg i Østerrike, før han havner på benken i en bedre klubb i en tøffere liga. Så langt er han også toppscorer i Champions League. Det har ingen nordmenn gjort før ham.

At Braut Haaland også tør å si sin meningen, være litt klovn, men seriøs når det er behov, kan nemlig være litt mer lik Zlatan, enn f.eks Martin Ødegaard som går veldig stille i dørene.

Man skal være en person som trives i mediene og være seg selv på godt og vondt. Selvsagt behøver ingen å være like breial som Zlatan, men er man like god – kan man ha det litt i kjeften. Det går helt fint.

Om du tror du kan finne ‘Ibra’ blant glitter og stas i fjonge barer og på luksushoteller for å brife seg selv, tro om igjen. Zlatan er hjemme med kona, Helena Seger og sine to sønner, Maximilian og Vincent – eller i sitt private treningsstudio.

Zlatan vet bedre enn noen andre at de fysiske forutsetningene som skal til for å lykkes på øverste nivå i den internasjonale fotballen, krever sin mann og treningsiver.

Er du ung og ambisiøs, og ønsker å bli best mulig på fotballbanen, bør du utvilsomt ha Zlatan som ditt forbilde – uansett hvilket favorittlag du har. Unike Zlatan har også brukt mye av sine opptjente millioner på vanskeligstilte og fattige barn, verden over.

Bare en kuriositet over hvor unik 38-åringen er.

Han trives best sammen med kona, Helena Seger (49) som er 11 år eldre enn stjernespilleren, og de to sønnen framfor alt – en selvutnevnt familiemann, som elsker sine nærmeste.

Mulig arrogant og kanskje høy på seg selv i visse perioder, men med alle de resultater Zlatan kan vise til. Har han faktisk lov til å brife litt om seg selv. For etterpå går han og trener enda litt hardere enn alle andre.

Fotball på øverste nivå er en ensom og krevende tilværelse, Zlatan er en av de få i verden, som har lykkes i hver eneste av de klubbene han har spilt for. Enda disse klubbene har vært blant de aller største de også.

Hvordan karrieren avsluttes i Milan, vil bare tiden vise, men minnene vi har etter Ibra er mange og fantastiske. Braut Haaland har noe å strekke seg etter.

Overgangsvinduet åpner 1. januar 2020, det er kun seks uker til folkens!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Annonsere for Black Weekend?

Nettbutikker, kjeder, kjøpesenter og forretninger fyller i disse dager opp lagrene sin for å gi deg gode og mindre gode...

Lukk