Sjamanen og halve kongeriket? Det har blåst rundt Norges prinsesse Märtha Louise (47) de siste dagene, kjæresten hennes, Durek (44) fra Los Angeles, har en bakgrunn som ikke står i stil med hva vi nordmenn mener, passer inn i kongerekken.

Monarkiets stilling i Norge er vel skjørt nok, om det ikke skal komme en neger, som moren min ville kalt ham, men som det ikke er lov til å si lengre, å ta fra oss vår prinsesse. Vi, altså det norske folk, mener helt alvorlig, at vi bør ha en finger med i spillet, når prinsessen, altså kongens datter skal velge seg en prins, eller sjaman – eller ikke. Vi bør bli hørt også. Sjamanen og halve kongeriket?

Hva er en sjaman, tenker du sikkert?

I etnografi og religionsvitenskap brukes sjaman som betegnelse på en type religiøs leder som særlig forekommer i «primitive» kulturer, og som tar i bruk ekstase for å helbrede sykdom, spå om fremtiden og innvirke på guder og ånder til beste for samfunnet.

Store Norske Leksikon

Alt i media er sant

Det som kommer svært overraskende på mange, er at de svelger det rått, alt det som står på trykk, uansett hvor det står skrevet. Alt, stemmer, så lenge det er negativt og ondskapsfullt nok. Enten prinsessen velger seg en sjaman, en kvinne, Ari Behn eller en hvilken-som-helst-vanlig-dødelig fyr. Vil det være noen som hater vedkommende som pesten. Vi vil mene noe hvem vår Märtha deler seng med, vi føler at vi har en rett til det, fordi hun er Norges prinsesse.

Det norske folk, ikke alle, men mange, elsker å dømme kvinner og menn, kjendiser og andre profilerte. Og som de i utgangspunktet ikke kjenner eller aldri har møtt, men som i avisene og på nyhetene omtales de negativt. Dermed må det være sant, ikke sant? Tenk at en sjaman, som ikke ser norsk ut engang, kan komme her og kommer her! Fysjom!

For å være helt ærlig, bør ikke folk flest, kongelige, offentlige eller kjendiser, få lov til å passe sine egne saker? Må folk stikke nesa si i hvem som er forelsket i hvem? Skal ikke Märtha få lov til å elske sjamanen fordi det ikke passer inn i normene til en norsk prinsesse – etter folkets mening? Hvor patetisk er ikke den holdningen?

Sjamanen og halve kongeriket?

Sjamanen og halve kongeriket?
Sjamanen og halve kongeriket?
Prinsessen og sjamanen Durek Foto: TV2 God Morgen Norge

Til og med det faktum, at hun er en prinsesse og bruker tittelen i markedsførings-øyemed, er til stor bry for veldig mange. Hun er ikke lite frekk, den prinsessen, som våger å kalle seg nettopp det, når hun er på jobb sammen med kjæresten sin. Og tjener penger på det. Er det ikke uutholdelig, å tjene penger på å være prinsesse?

Sjamanen og halve kongeriket? hvor langt skal det gå? Hvor mye skal vi orke å bry oss?

For det er jo det som er kjernen her. Märtha kan bare ta en lang fart å drite i å forelske seg i en mørkhudet sjaman, som driver å helbreder folk, og i tillegg bruke sin kongelige tittel i den anledning. Nei, vet du hva, Märtha! Mener altså, store deler av kongerikets befolkning.

Høres det ikke teit ut?

For det første, Märtha er datter av en konge og en dronning, derav tittelen, som hun er født inn i, den kan hun ikke fratas, enten du, jeg eller markedsavdelingen i VG, liker det eller ikke. Märtha er prinsesse uansett. Tittelen følger henne på Rema, på jobb som forfatter, i tale med engler, som mor og kjæreste til stakkars, Durek, som ikke skjønner hvilket vepsebol han har stukket hodet sitt i. Sjamanen og halve kongeriket?

Visste du at sjamanen, Durek, har vært praktiserende homofil?

Joda, Durek var homofil, med alt det innebærer av grusomheter. Hank Greenberg, heter mannen, ifølge TV2.no, som har hatt et lengre forhold med prinsessens kjæreste, ikke TV-kanalen da, men Greenberg. En ekte homo, som har konvertert til den “riktige siden” som noen vil kalle det. Hvor skal dette ende?

Homo-neger

En sjaman, på jakt etter det norske arvesølvet, halve kongeriket og selveste Märtha, vår norske prinsesse. En homo-neger, som ikke engang snakker norsk. Det er nok ikke bare bibelbeltet langs Sørlandskysten som setter kirkekaffen i vrangstrupen, når denne grusomme historien kommer på trykk. Stakkars kong Harald. Så han ikke litt blekere ut enn ellers der oppe på balkongen sin 17. mai? Er det ikke grenser for hva en far, en konge skal måtte tåle?

Hva ville kong Olav ha sagt, prinsessens bestefar, selveste folkekongen?

Som om det ikke var nok, er det lite sannsynlig at sjamanen tar til takke med prinsessen hånd. Nei da, dette er en amerikansk forretningsmann, som tar 300 dollar, ca 2700 norske kroner for én “konsultasjon” på femti minutter, han er jo sjaman må vite. “Åndehacking”, han snur atomer og fjerner kreft hos sine “pasienter” godeste Derek. Han er ute etter halve kongeriket, minst.

Nå skal Märtha og sjamanen på turné rundt om i Norge og billettsalget går så det griner. Dette vil folk vite mer om. Om kjæreste-erklæringen er et salgstriks, nei, hvorfor skulle det være det? Sjamanen Durek, elsker sin prinsesse, for hun er det mest fantastiske menneske han har møtt, sier han på TV, ifølge TV2.

Durek Varrett, er fra USA, han snakker fort og lenge på imponerende vis. Ofte om ting han brenner for, på indirekte vis, som det å tjene penger. Durek er god til å overraske mennesker som kan overtales til å betale mye penger for de tjenesten han tilbyr, det har aldri vært forbudt. Det er ikke lov å lure folk, men så lenge han har en tjeneste å tilby, og varen han selger er åndelighet, har han ryggen fri, og er derfor i Norge. Nordmenn, tenkte han sikkert, er lettlurte nok.

Svindler

I følge arragementsbeskrivelsen, står følgende å lese:

«Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek inviterer til en reise i livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar fram den egentlige deg uansett hvor du er i livet»

Martha og Durek fra VG.no

Altså, kjære landsmenn, skal det ikke være lov til å tjene penger på å snakke om reiser i livets mysterier. Eller komme i dypere kontakt med sin indre kraft og øke bevisstheten engang nå? Om Durek er en svindler, en fyr som gjør alt han kan for å utnytte prinsesse Märtha Louise naivitet. Så er det ikke folket som skal verken dømme sjamanen eller prinsessen. La nå folk få lov til å gjøre som de selv ønsker med sine liv. La politet ta seg av eventuelle lovbrytere.

At sjamanen blir tatt inn i varmen, hos kongen og dronningen, er nesten ikke til å bære for mange, det sier faktisk mer om dem, enn om sjamanen og Märtha, eller kongen og dronningen.

Det er vel heller all grunn til å stille spørsmålstegn ved alle de kronidiotene som er villige til å svi av flere tusen kroner, på å høre en sjaman tale om ting han mener å ha greie på, som etter all sannsynlighet, verken gjør deg friskere eller særlig sunnere til sinns.

Bare jævlig mye blakkere.

God bedring til det norske folk og lykke til, til det forelskede paret!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Livet etter Game of Thrones?

Livet etter "Game of Thrones" er et helvete for mange. For millioner av mennesker over hele kloden er det sorg...

Lukk