Mange studenter mellom 15 og 20 år ønsker å ha muligheten til å tjene noen kroner i mellomstudiene. Sommerjobber er attraktive for mange unge, men mange venter for lenge med å søke.

Ferieplanene skal legges i mindre og større bedrifter, bonden vil vite om han får solgt sine jordbær, ønsker du å bruke deler av sommeren til å jobbe, søk nå. Du kan oppleve å få verdifull kunnskap som du kan få bruk for i senere veivalg i livet.

– Det er en fin mulighet til å spare seg opp noen tusen i løpet av de ukene man har skolefri, for å kunne spe på en slunken studielån-kasse utover høsten. Alle studenter og andre ungdommer som har fylt 13 år og som ikke har hatt inntekt tidligere, kan tjene opp til 39.950 kr for 2014, uten å betale skatt. Da skal man søke skatteetaten om et såkalt frikort.

Kommer man over dette beløpet må det beregnes skattegrunnlag for det inntjent beløpet, men de færreste tjener så mye på noen uker i sommerferien. Det kommer helt an på jobben. Skjærer man torsketunge f.eks så kan beløpet bli betydelig. Det er en godt betalt jobb.

Uansett hva du ønsker å gjøre i din yrkeskarrière kan det være smart å søke en sommerjobb som er så nært dette yrket, eller som kan relateres til det man ønsker å jobbe med etter endt utdanning.

Man må ikke bli bonde om man velger å selge jordbær, men det kan være smart å tenke gjennom hvilke yrker som hadde passet for nettopp deg. Eliminere vekk de som er uaktuelle og lese seg opp rundt de yrkene som kan være aktuelle. Av mange ulike årsaker som går på sikkerhet, kvalifikasjoner og sertifisering er det ikke alle yrker som passer for unge ufaglærte studenter, naturlig nok.

De unge må allikevel starte et sted, ungdom øver seg på å bli voksen- da er yrkeslivet viktig og en betydelig del av det å kunne forsørge seg selv. En sommerjobb er kun det, ikke en avgjørende faktor på hva du skal bli når du er ferdig med utdanningen. Men en grei måte å se hva yrkeslivet er, hva som skal til for å tjene egne penger.

Om det er i en kiosk, en bensinstasjon, eller et bakeri eller kanskje selge jordbær for en bonde.

Søk nå, så for du en verdifull erfaring og litt ekstra penger til dagene som kommer.

 

Foto: Flickr/ Akbe

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves snart klar for Championship!

Du husker kanskje Ståle Solbakkens halve år i sjefsstolen for en av de mest spennende lagene i engelsk fotball? Det...

Nye managere til både Arsenal og Tottenham?

Det er bare seks kamper igjen av denne sesongen i Premier League for Arsenal og syv for "Spurs." "Gunners"har fire...

Lukk