Slik lager du ekte hotellfrokost – hjemme! Du tilbringer mesteparten av tiden hjemme i disse Coronatider, da er det viktig å skille mellom hverdag og helg. Derfor bør du varte opp din kjære med en god og luksuriøs frokost. Det behøver ikke koste mye mer enn enn en vanlig søndagslunsj.

Alt du behøver er litt god tid, forbered det du kan kvelden før, for å spare litt tid. En hvit duk, tøyservietter og en rose i en vase. Samt masse varme og sjarme. Og du er på god vei. Trøste deg deg med at det er gjestene rundt bordet som er viktigst.

Du har sikkert opplevd en solid og lang frokost på hotell i Norge eller utlandet. Det er ofte mye å velge mellom, man spiser mer enn man burde, men det er kanskje også meningen når man først er ute på tur?

Lest? Grillsesongen er i gang – grill alt!

Ingen buffeer på hotell i Norge

Business or pleasure? Jobb eller kos, det er en viss forskjell om du er på forretningsreise og skal spise en kjapp frokost før neste flyavgang. Eller er på kjærlighetstur og dermed har all verdens tid til nytelse – med en lang og deilig frokost. Det er selve essensen i en vellykket hotellfrokost, å ha nok tid til å rekke å spise noe søtt til kaffen.

Etter å ha ‘smakt på’ alt det andre man får tilbud om – på en stor frokostbuffet.

Dessverre tillater ikke situasjonen rundt om i Norge eller Europa, at man kan servere mat via bufeet på hoteller – slik vi er vant til. Enda en god grunn altså, til å gjøre lørdag- eller søndagsfrokosten om til en fest. Slik lager du ekte hotellfrokost – hjemme!

Fellesnevneren for en skikkelig vellykket frokost, enten man er to eller flere. Hjemme eller på et hotell, langs kysten, på fjellet eller midt i storbyen. Måltidet bør inneholde varmmat, kaffe, ferskpresset juice, egg, flere slag med godt brød og selvsagt ferske aviser.

Slik lager du ekte hotellfrokost - hjemme!

Det kan være mer enn nok for de fleste, men du kan strekke deg enda litt lengre, om du skal imponere på hjemmebane.

God kaffe er viktig

Kaffe er ikke bare kaffe. Kaffe er svært viktig for den som elsker kaffe og det finnes i ulike smaker og tilbredingsmuligheter.

Presskannekaffe, filtermalt eller pulver kaffe, fra et glass som du heller på varmt vann (ærlig talt, det er ikke godkjent som kaffe). Eller hele bønner som knuses i kaffemaskinen og lager den perfekte aromatiske kaffen.

For “tre høvdinger” får du en godkjent kaffemaskin, som knuser kaffebønnene, og som lager en fullgod kaffe. Anbefales.

Ferskpresset appelsinjuice. Det hører alltid med til en vellykket frokost. Her kan du ta deg bryet verdt å presse appelsinene selv. Men det finnes faktisk så gode produkter at du sparer deg tid ved å kjøpe en liter i butikken. Dyrt, men veldig godt. Slik lager du ekte hotellfrokost – hjemme!

Hvordan ønsker fruen, eller herren eggene sine servert? her finnes det utallige muligheter. Kokt i fem minutter slik at eggeplommen er løs, eller i åtte minutter slik at plommen blir fastere? Halv stekt eller helstekt? Eggerøre med røket laks er en populær klassiker som aldri går av moten.

Om du ikke gidder å stå opp klokken seks for å bake selv, bør du kjøpe halvstekt. Da kan du steke rundstykker eller grovt og lyst brød, for å ha flere tilbud å by på. Server gjerne knekkebrød og ha frokostblandinger, som gode alternativ.

Slik lager du ekte hotellfrokost - hjemme!

Posjerte egg er populært, men stekt er alltid populært det også. Her fortjener “gjesten” et par baconskiver til. Disse kan du med fordel steke i en vanlig mikrobølgeovn, på bakepapir. Det sparer deg for stekeos på kjøkkenet. Hva med brødet?

Frokostblanding

I Sverige, på svenske hotell, serveres det ofte flere slag frokostblandinger enn typer med grovt brød. Det er ikke mange andre nasjoner enn vi her hjemme i Norge, som klemmer innpå mengder med brød til frokost og lunsj.

Matpakken er vi også veldig alene om å bruke i Skandinavia.

På frokostbordet bør du ha litt kjøttpålegg, marmelader, tomater, agurk, ost og fisk som pålegg. Skal du virkelig gå all in og kopiere Thon Hotel Opera sin bufeet i miniatyr. Som er blant de beste i Norge på frokost – bør du ha flere typer varme retter. Brune bønner i tomatsaus, egg i en rekke komposisjoner, stekte kjøttboller, sveler og pannekaker.

Her kan kokkene gjerne tilberede omelett med skinke, bacon og ost inkludert gressløk, om det er det du ønsker deg. Det er opp til deg hvor langt du vil strekke deg når du skal servere hotellfrokost – hjemme.

På et hotell med respekt for gjestene sine, skal det være noe for alle, enten man er ung, voksen eller eldre.

Foruten spekeskinke, fenalår og røket laks. Bør du ha klart et fat med fersk frukt, fargerike bær, Kiwi, ananas, melon, og yoghurt i flere varianter, som hører med til den perfekte hotellfrokosten. Melk, drikkeyoghurt og andre typer juice er viktig. Levende lys og et varm smil gjør frokosten til den festen dere fortjener.

Noe søtt til slutt? Brownie, croissanter, eller en bit sjokolade til den tredje koppen med god kaffe?

For at du skal imponere én eller flere hjemme hos deg. Kan du plukke et lite utvalg av alt det vi har foreslått, og dine “gjester” på ditt “hotell” – kan få en opplevelse de sent vil glemme.

Husk, gjestene rundt bordet, er alltid viktigere enn maten som serveres.

Velbekomme.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hadde du imponert i Kompani Lauritzen?

Hadde du imponert i "Kompani Lauritzen"? Å gjennomgå førstegangstjenesten, som ung, viril og udødelig tjueåring – er én ting. Noe...

Lukk