Slik lager du Pavlova som seg hør og bør en 17. mai. En kake for hele familien som elsker bær, krem og marengsbunn. Verre er det ikke. Vi lager ikke kaken selv, bare spiser, litt for mye. Men vi viderefører bare oppskriften fra Norges mest spennende søtsaker-blogg, Ida Gran Jansen.

Ida

Du vet hun pene fra Farmen kjendis i 2017. Dyktigere kakebaker finnes neppe.

Sånn er det med oss andre som elsker det søte, men som ikke er i stand til å lage noe søtt selv. Men vi kan da vår biff og annet som skal serveres til mange, bare ikke det søte som krever langt større nøyaktighet.

Slik lager du Pavlova – fra start til nytelse.

La oss snakke litt om pavlova. Pavlova er en marengskake med krem og masse friske bær. Det finnes en del varianter av pavlova, men dette er en ganske klassisk versjon. 

IdaGranJansen.com

Denne meget populære kaken som har sin aller største dag på 17. mai eller i konfirmasjoner rundt om i det ganske land. Kaken har sitt utspring fra en russisk ballerina, Anna Pavlova, intet mindre.

Kaken er like enkel som den er fantastisk flott å se til. Masse søte bær, blåbær, jordbær og bringebær. Som bader i krem. Ikke fra en sprayboks, men pisket kremfløte, takk.

Vi stoler på Ida.

Slik lager du Pavlova

Bildet er tatt av Bjørnar Kibsgaard fra Pixabay 

Pavlova

Ida Gran Jansen mener å vite at oppskriften av en Pavlova, på hennes flotte blogg, tar ca 80 minutter å gjøre ferdig. Nei, kanskje ikke engang ca, det tar 80 minutter, hverken mer eller mindre. Det er forskjellen på å grille grillspyd og lage søte kaker.

Nøyaktigheten bak en kake- eller bakebakst, er nøyaktighetene hver av de enkelte ingrediensene, som gjør resultatet.

Forfatteren og bloggeren har fire bøker bak seg og vet hva hun snakker om. I tillegg har hun vunnet reality-serien, “Hele Norge baker“, så ikke betvil Idas vei til en fantastisk 17. mai-kake, type Pavlova.

Her er Idas oppskrift i sin helhet.

Vi velger også å skrive opp de ingrediensene som skal være i en Pavlova-kake.

Slik at du allerede nå kan handle inn i god tid før 17. Mai.

Marengs, altså bunnen på denne kaken, lager seg ikke selv. Her er det eggehvite og stivelse og Maizenamel osv … Har du aldri laget denne kaken selv, ikke gjør det.

Oppskriften

Ikke om du skal ha mange gjester på Grunnlovsdagen, da kan det gå galt. Ta med mor eller svigermor på laget, som kanskje har laget denne bunnen før. Ja, for det er altså ikke kaken som er utfordringen, men marengsbunnen.

Les Idas oppskrift nøye. Slik lager du Pavlova etter Ida Gran Jansens oppskrift.

  • Kaken er altså bare kremfløte, bær, sukker og vaniljesukker.
  • Marengsen, altså kakebunnen består av litt mer og vi ramser opp i fleng:
  • 4 eggehviter
  • 200 gram sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ts maizenmel
  • Og 80 minutter, da

Om du skal grille på nasjonaldagen, derimot – da kan du ringe oss – for det kan vi.

Kilde: IdaGranJansen.com

Vargas

Pin It on Pinterest