Hvor var du, hva gjorde du og hvem var du sammen med? En nordmann en svenske, eller kanskje en systematisk danske som hadde vært på et par festivaler for mye? Det er faktisk ikke så lett å huske hva man gjorde, et het år tilbake i tid, men med noen få stikkord og litt musikk, kan det faktisk være til stor hjelp. 

Muligens har du ikke hørt om Odd Børretzen, han var en gammel mann som døde allikevel så alt for tidlig. Odd Børretzen burde ha levd for alltid, en fantastisk kunstner som mange vil ha glede av i kommende generasjoner.

De som har levd litt lengre enn et par konfirmanter, husker dog hans tekster, melodier og hans eventyrlige evne til å formidle god stemning, eventyrlige tekster og kunsten i å bytte mellom sang, snakk og melodi, og gjerne en mellomting mellom disse som bare Odd kunne framføre. En eventyrlig suksess var det uansett.

https://www.youtube.com/watch?v=WsjRNuU6Gq4

https://www.youtube.com/watch?v=-jQd5mY6up4

Sommer’n i fjor hvisker og drømmer om sommer’ n fra i fjor og somre som kommer. Hva kan skje i din kommende sommer? Ingen skandinaviske havner sover om sommer’n,  jo kanskje noen svenske, ikke noen danske eller norske. Svensker er gjerne så systematiske…

– Hvilken sommer setter du mest pris på om du tenker etter i tiden som har gått? Den som du opplevde som barn, den som du opplevde som arkeolog i Danmark på 60- tallet, eller som student på Island? Eller ser du kanskje den mest perfekte sommeren foran deg, den du enda ikke opplevd med en partner du enda ikke har møtt? Kanskje det er greit å være alene?

Må man være arkeolog for å nyte livet? Vel, vi kan ikke annet enn å lese menneskers tegninger, i menneskers ansikter, I tidene og veier vi skal gå.

Akkurat nå, kan du bare glede deg over alle de fantastiske melodier, tekster, eventyr og  beretninger om livet og det som forøvrig fortjener den verdige tekst. Men gråt ikke om det er en av Norges beste tekstforfatter som går stien fra deg.

Han har jo både drukket sin kaffe, og spist sitt brød, som han selv skriver i sine deilige tekster. Via sine vidunderlige og eventyrlige beretninger bør selvsagt mye av Odd Børretzens verker bli manus for kommende slekter.

Av en eller annen grunn, kan det være smart å leve lenge nok til å oppleve de viktigste øyeblikkene. Da er det en jævla nedtur å dø like før, ikke sant? Odd Børretzen får du dessverre aldri oppleve live igjen, men du kan få oppleve mennesker som stod han nær nok til å lage samlede verker. Det er det svært mange som setter enormt pris på.

Rekker du å oppleve det viktigste øyeblikket? Det er faktisk opp til deg!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Brækhus skal forsvare beltene mot sterk tysker!

Cecilia Brækhus møter tyske Jessica Balogun i den tyske byen Schwerin som ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Må innrømme at stedet er ukjent...

Imponerende TVNorge høst!

TVNorge tar stadig større markedsandeler i en knalltøft konkurranse marked. NRK er fortsatt størst, men blant de kommersielle kanalene knives...

Lukk