Spagetti Bolognese blir aldri det samme igjen! Du trenger først og fremst god tid, så skal du smelle sammen en middag til fire når du kommer halsende hjem fra jobb eller stranda, så er ikke dette retten for deg.

Oppskriften

Har du derimot godt til, ihvertfall et par timer, så bør du følge godt med her. 

Her er det du trenger til 4-6 personer:

Hvitløk 2 fedd, 2 dl hvitvin (kan også bruke rød, men best med hvit), 1 kg pasta (fersk anbefales) 1 skåret løk, frisk Basilikum, 5 ss olivenolje, 100 g bacon, bruk gjerne terninger, litt salt og litt pepper, 3 bokser hermetiske, knuste tomater (gjerne av merket Mutti), 600-800 g karbonadedeig, 2 stilker stangselleri, 3 laurbærblad, 2 dl kalve eller oksekjøtt-kraft, best kjent som Buljong, 2 stilker fersk Timian, litt Oregano. 1-2 gulrøtter raspes i tynne skiver.

Lest: Mat på P!

– God pasta og spagetti lages av de som kan det og det er vel ikke så mange som er klar over hvor den beste pastaen i verden lages, nettopp. I Italia. Denne er inspirert av oppskrifter laget på italiensk vis. Du kan selvsagt lage det langt enklere, med vanlig tørr pasta. Og en pakke kjøttdeig og en stor flaske ketchup, men det blir ikke helt det samme uansett.

Navnet spagetti Bolognese, kommer fra den italienske byen Bologna, men ordet betyr miniatyrhund. Så vet du det.

Spagetti Bolognese blir aldri det samme igjen!
God pasta er lett å lage, men som sagt; den blir best om du bruker tid på den.

Spagetti Bolognese

God pasta er lett å lage, men som sagt; den blir best om du bruker tid på den.

Her er en måte:

– Ta fram en stor stekepanne med høye kanter, stek baconet, hakk løken, timian og hvitløken skal også oppe i panna sammen med 5 ss olivenolje. Ikke bruk for mye varme, det skal putre litt til baconet blir litt brunt og løken gyllen. Tilsett gulrot, stangsellerien laurbærbladene, salt og pepper.

– Ta fram en annen stekepanne, stek karbonadedeigen, med resten av olivenoljen, tøm deretter alt innholdet fra den andre pannen over i den siste pannen og rør godt. Nå kan du tilsette vinen, de hermetiske tomatene og buljongen som er rørt ut i 2 dl vann = kraft.

Gjestene

La dette småkoke, ikke for varmt; i en times tid, gjerne enda lengre om du klarer å holde ut den fantastiske duften. Bruk lokk, men rør av og til.

Så koker du den ferske pastaen, dette tar sjeldent mer enn 5 minutter.

– Server deretter porsjonene til dine gjester med litt reven parmesan. Bruk den du river selv da denne er av en helt annen kvalitet enn du får kjøpt ferdig revet. Pynt med frisk Basilikum. Når du har servert en tallerken til hver gjest, sørg for å ha laget nok, for dette er så godt at alle vil ha mer.

Spagetti Bolognese blir aldri det samme igjen!

Gjestene er viktigere enn maten, det er viktig å huske på.

Da setter du bare fram ditt fineste servise så gjestene kan velte seg i enda mer, fantastisk spagetti Bolognese.

Velbekomme!

Kilde: Hellstrom.no

Foto: Flickr/kinnajonsson

Vargas

Pin It on Pinterest