Spagetti Bolognese blir aldri det samme igjen! Du trenger først og fremst god tid, så skal du smelle sammen en middag til fire når du kommer halsende hjem fra jobb eller stranda, så er ikke dette retten for deg.

Har du derimot godt til, ihvertfall et par timer, så bør du følge godt med her. 

Oppskriften

Her er det du trenger til 4-6 personer:

Hvitløk 2 fedd, 2 dl hvitvin (kan også bruke rød, best med hvit), 1 kg pasta (fersk anbefales) 1 skåret løk, frisk Basilikum, 5 ss olivenolje, 100 g bacon, bruk gjerne terninger, salt og pepper, 3 bokser hermetiske, knuste tomater (gjerne av merket Mutti), 600-800 g karbonadedeig, 3 laurbærblad, 2 dl kalve eller oksekjøttkraft, best kjent som Buljong, 2 stilker fersk Timian, litt Oregano, noen liker å bruke en gulrot skjært i tynne skiver.

Lest: Mat på P!

– God pasta lages av de som kan det og det er vel ikke så mange som er klar over hvor den beste pastaen i verden lages, nettopp. I Italia. Denne er inspirert av oppskrifter laget på italiensk vis. Du kan selvsagt lage det langt enklere med vanlig tørr pasta og en pakke kjøttdeig og en stor flaske Ketchup, men det blir ikke helt det samme uansett.

Navnet kommer fra den italienske byen Bologna, men ordet betyr miniatyrhund.

Spagetti Bolognese blir aldri det samme igjen!
God pasta er lett å lage, men som sagt; den blir best om du bruker tid på den.

Spagetti Bolognese

God pasta er lett å lage, men som sagt; den blir best om du bruker tid på den.

Her er en måte:

– Ta fram en stor stekepanne med høye kanter, stek baconet, hakk løken, timian og hvitløken skal også oppe i panna sammen med 3 dl olivenolje. Ikke bruk for mye varme, det skal putre litt til baconet blir litt brunt og løken gyllen. Tilsett gulrot, stangsellerien laurbærbladene, salt og pepper.

– Ta fram en annen stekepanne, stek karbonadedeigen, med resten av olivenoljen, tøm deretter alt innholdet fra den andre pannen over i den siste pannen og rør godt. Nå kan du tilsette vinen, de hermetiske tomatene og buljongen som er rørt ut i 2 dl vann = kraft.

Gjestene

La dette småkoke, ikke for varmt; i en times tid, gjerne enda lengre om du klarer å holde ut den fantastiske duften. Bruk lokk, men rør av og til.

Så koker du den ferske pastaen, dette tar sjeldent mer enn 5 minutter.

– Server deretter porsjonene til dine gjester med litt reven parmesan. Bruk den du river selv da denne er av en helt annen kvalitet enn du får kjøpt ferdig revet. Pynt med frisk Basilikum. Når du har servert en tallerken til hver gjest, sørg for å ha laget nok, for dette er så godt at alle vil ha mer. Spagetti Bolognese blir aldri det samme igjen!

Gjestene er viktigere enn maten, det er viktig å huske på.

Da setter du bare fram all maten så gjestene kan velte seg i enda mer fantastisk Pasta Bolognese.

Kilde: Hellstrom.no

Foto: Flickr/kinnajonsson

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt? Velg din lekekamerat med omhu!

Kåt? Velg din lekekamerat med omhu! Kvinner og menn i alle aldre tenker på sex en rekke ganger hver eneste...

Lukk