Hagen – en grådig og kynisk milliardær? En iskald drapsmann som har fått med seg en eller flere i å fjerne sin avdøde kone, Anne-Elisabeth Hagen? Mange spørsmål vi kanskje aldri vil få svar på. Rent teknisk, ut i fra manglende bevis – kan Tom Hagen (70) gå fri.

Om han opprettholder påstanden om ikke straffeskyld og ikke forteller hvor liket befinner seg.

Uten nok bevis, har politet en svak sak. Vi tror derimot at politet har en rekke funn som ikke er kommet ut til offentligheten, ennå. Vi vet at politet har brukt mye ressurser på en hemmelig etterforskning. Denne innebærer blant annet avlytting av bolig og telefon hos Hagen.

Politet er svært tilbakeholden med opplysninger om saken, grunnet den pågående etterforskningen.

Når det er sagt, presiserer vi det faktum at Tom Hagen ikke er dømt. Tom Hagen er foreløpig ‘kun’ siktet for drap, eller medvirkning til drap på sin kone. Men det er endel punkter i dagens dramatiske nyheter om milliardærens arrestasjon. Politiet må ha minst femti prosent sannsynlighet for å ha bevis nok. Til å kunne føre denne saken i retten.

Forsvant 31. oktober 2018

31. oktober 2018 ble Anne-Elisabeth Hagen meldt savnet fra sitt hjem i Lørenskog. Hun var 68 år gammel da hun forsvant.

Siden har ingen sett henne. Lenge holdt politet, det de trodde var en kidnapping, opplysningene skjult for media. Det ble funnet et brev med krav om løsepenger på bopel. Det ble samme sted funnet stripps, men ingen spor av den savnende.

28. april i år, stilte vi spørsmålet mange tenkte. Burde ikke ektemannen stilles i et mistenkelig lys, siden han ikke var mer på ballen? Ikke ville han uttale seg offentlig, ingen tårer, ikke noe savn, lengsler eller desperate spørsmål. At man ikke sørger offentlig, gjør ingen til mistenkte drapsmenn, men det var noe som ikke stemte fra begynnelsen. Nå vet vi hvorfor.

Ektepakten

Slik politet presenterer saken nå, 19 måneder senere. Var alle sporene etter “kidnapperne” plantet av Hagen selv – for å lure og villede politet. I det som framstår som en kynisk og grådig plan. En plan som til slutt slo veldig feil.

Tom Hagen – en grådig og kynisk milliardær? Ut i fra nye opplysninger om en ektepakt via NRK.no. Kommer det fram at Tom Hagen skulle beholde hele sin enorme formue på 1,7 milliarder kroner. Ved en eventuelle skilsmisse. Anne-Elisabeth skulle få en, hyttetomt, en pengegave på 200.000 kroner og en gammel bil eller verdien av denne.

Tom Hagen – en grådig og kynisk milliardær?
Anne-Elisabeth Hagen er fortsatt ikke kommet til rette Foto: Privat / Politiet

Ifølge ektepakten eide Tom Hagen hovedvekten av eiendeler og formue som særeie. Alle Hagens firmaer og aksjeposter står i hans navn. Ann-Elisabeth hadde altså ikke rett på noe av formuen til ektemannen dersom de hadde blitt skilt.

NRK.no

Advokat Svein Holden har i lengre tid vært familien Hagens bistandsadvokat. Men han har nå takket ja til å bli Tom Hagens forsvarsadvokat. Ifølge Holden, skal Tom Hagen være svært preget av saken. Men Hagen nekter for å ha noe med forsvinningen eller drapet å gjøre.

Politiet presiserte på pressekonferansen der det ble kjent at Tom Hagen var arrestert, at det er mange spor og mye jobb som står igjen. Etterforskningen er på ingen måte avsluttet, men går inn i en ny fase der minst én person vil bli framstilt for varetektsfengsling.

Tom Hagen – en grådig og kynisk milliardær?

Klarer man å holde skjult for sine ansatte, for venner og familien at man er skyld i en persons død. I nær 20 måneder. Da er man en iskald jævel som bør få svært streng straff. Alt tyder på, ut i fra de opplysninger vi har fått i media. At Tom Hagen har planlagt drapet på sin kone i lang tid.

Det vi og mange med oss – spør oss om. Hvor er Anne-Elisabeth Hagen, hvem hjalp ektemannen, og hva er motivet?

Hagen-saken er blant de mest omtalte siden Orderud-saken. Kun terroren 22. juli 2011 har fått mer oppmerksomhet enn denne saken. Om det er fordi den ble slått stort opp som en forsvinningssak. Lenge etter at kvinnen faktisk forsvant. Eller at det var en svært rik ektefelle som meldte henne savnet – vet vi ikke.

Serverte løgn på løgn

Tom Hagen – en grådig og kynisk milliardær?

Politet har vært veldig klar på at de vil sette inn mye ressurser på å fortsatt finne Anne-Elisabeth Hagen.

Så langt er det søkt i og rundt bolig, i vannet bak boligen. Men også på en rekke andre eiendommer Tom Hagen skal være i besittelse av. Mye av etterforskningen siden oktober 2018, har vært svært kostbar all den tid mange politifolk har jobbet med saken.

Men i mer enn ett år har politet jobbet med de spor, de løgnene Tom Hagen fortløpende har servert politet.

Tom Hagen – en grådig og kynisk milliardær? Bare kyniske, iskalde mennesker er istand til å leve med slike løgner. Ja, til og med kidnapping og drap. Man skal kanskje ha en diagnose også, uten av tør å spå. Men kynisk, grådig og ondskapsfull tror jeg vi lett kan karakterisere den siktede som.

Leif GW Persson

Den svenske forfatteren og tidligere politimannen, Leif GW Persson slakter i en kommentar til Expressen – norsk politi. Politiet burde ha pågrepet ektemannen tidligere, påstår forfatteren. Som synes det er underlig at politiet brukte så lang tid på å forstå at 70-åringen hadde noe med forsvinningen å gjøre.

Selvsagt er Tom Hagen en smart mann, fortsetter GW til avisen, han er jo tross alt milliardær. Selvsagt er han i stand til å legge en en slik plan. Og kunne skjule en forsvinning og kanskje et drap.

Alle de som eventuelt har vært med på, eller hjulpet Tom Hagen i forsvinningen av, eller drapet på Anne-Elisabeth Hagen. Har all grunn til å sove svært dårlig i lang tid framover. Enten så kan ektemannen legge alle kortene på bordet, eller så har politet så klare bevis – at de kan komme å ringe på døra i kveld.

Siden Hagen-saken på langt nær er avsluttet, ønsker politiet å høre fra alle som har opplysninger i saken. Liten som stor. Og la politet selv avgjøre om din informasjon er viktig eller ikke.

Ta kontakt med politet på telefon: 23 20 80 00, eller skriv en epost til: kripos@politiet.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik berger du økonomien i Coronakrisen

Slik berger du økonomien i Coronakrisen, ved å innse at du vil ha problemer i kort eller lengre tid. Det...

Lukk