Det beste og billigste julegodteriet lager du enkelt selv. Ikke det at vi skal gå Ida-Gran Jansen i næringen, men hvor vanskelig kan det være? Å lage digge marsipankuler, dypet i smeltet sjokolade? Eller lage marengs, pikekyss eller annen type godis? Du kan spare mye penger på å lage alt digget til jul, selv.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Hjemmelaget

Eller du kan vente til rett etter jul og få alle julevarer til halvpris, men da er jo endel av sjarmen borte. Vi sr jo den. Det er aller helst til jul, når man får besøk og skal tilby svigers eller venner på noe snadder.

Les også: Elsker du smågodt? Les!

Man får et personlig preg på egenprodusert godteri, og hva er vel mer hyggelig enn å sitte mange rundt bordet. Høre på julemusikk og lage masse ulikt og kreativt julesnadder? Det er en tradisjon du bøt begynne med i år. Dessuten sparer du som sagt mye penger.

Nå før jul, får man en halv kilo marsipan, ren marsipan for rundt 20 kroner, som man kan forme som man selv vil. Det bør man selvsagt benytte seg av i disse rådyre tider. Og legger man litt godvilje til og velger den billigste kokesjokoladen, blir det enda litt billigere.

Det beste og billigste julegodteriet lager du sammen med barna, på kjøkkenet, hjemme.

Det bør bli en tradisjon i førjulstiden å fylle kake- og snop-boksene med karameller, marsipan, sjokolade og Marshmallows. Selvsagt kombinert med bakst, pepperkakehus og annet fantasifullt snadder. Finn inspirasjon på DetSøteLiv.no

Det beste og billigste julegodteriet
Nær 200 kr pr kilo for Twist Foto: Vargas12.com
Det beste og billigste julegodteriet

Verdens beste sjokolade

Verdens beste og mest solgte sjokolade er selvsagt, Snickers. Årsaken til populariteten er at den er å få over alt på kloden hvor det selges denne type næringsmiddel. Og det faktum at Snickers har den unike sammensetningen mellom søt karamell, sjokolade og salt.

Les også: Så raskt lager du middag

Snickers er laget av søt karamell og sjokolade, kombinert med salte nøtter og glukosesirup, samt en rekke andre stoffer. Men hovedsaken er altså den unike kombinasjonen fett, salt og søtt, som gjør Snickers til verdens mest populære og mest solgte sjokolade. Forståelig nok.

Isen med samme navn, har mange av de samme ingrediensene, men er enda litt søtere, og for søt for mange.

Kombinasjonen søtt og salt finnes også i Smash, som består av maismel, sjokolade, solsikkeolje og kakaosmør. De unike smakskombinasjonene som trollbinder oss, er så mye bedre sammen – enn alene. Det er det som gjør det umulig å spise bare én.

Julekos

Julehøytiden skal værte hyggelig for alle, derfor bør man ha stor takhøyde for å la alle få viljen sin. Men alt med måte. Selv om far ønsker å drikke akevitt til juleribba eller torsken på julaften, bør han vise måtehold.

Så også med barna, det kan fort bli for mye av det gode i en lang førjulstid som varer i hele desember. Det beste og billigste julegodteriet, men ikke spis så mye at du blir syk, det er fort gjort når man rører seg mindre enn vanlig.

Julekos bør være alt av det hjertet begjærer, men ikke helel tiden og hver dag.

Tenk hvor dritings far hadde blitt, da. Om han hadde sittet og klemt innpå dram på dram i hele julen. Dessverre er det virkeligheten for mange familier. Men det bør foreldre og voksne passe på, slik at julen ikke blir et mareritt for ungene.

Julekos betyr for barn og unge, at mor og far er de samme, også i julen. Og ikke blir skremmende raringer som snakker høyt og sier mye rare ting, med rødvinslepper og dårlig ånde.

Derfor bør man ta hensyn i hele julen, men kanskje spesielt på julaften. La julekosen også inkludere de som er avhengig av voksne rundt seg.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest