Manchester City selger sin beste spiller? Leroy Sane (23) er bedre enn Thierry Henry, sier folk som kjenner tyskeren godt. Det er muligens feil, men han har vært svært toneangivende i de to sesongene han har spilt for Pep Guardiola, og har vært blant de beste spilleren for den doble seriemesteren.

Finnes det virkelig noen gode argumenter for å la venstrevingen gå til f.eks Bayern München, enda de er villig til å betale £90m. for spilleren som har gjort 23 mål på 81 kamper for de himmelblå? Som igjen har gitt Manchester City to seriegull blant annet?

Why change a winning team?

Mange spørsmål før overgangsvinduet stenger 8. august. Dagen etter, startet endelig den engelske fotballen igjen etter en lang sommer for alle anglofile som lever og ånder for Premier League spesielt.

Spørsmålet mange stiller seg, vil det komme en nedtur på Etihad, eller kan Pep og co. gjøre som Manchester United, og bare dem, har klar før – nemlig å vinne Premier League tre sesonger på rad.

Under Sir Alex Ferguson, vant de ‘røde djevlene’ den nystartede ligaen i 1992/1993, 1993/1994, så avbrutt av Blackburn sesongen 1994/1995, for deretter vinne igjen i 95/96 og 96/97-sesongen. Arsenal vant så i 97/98 før Manchester United herjet vilt de tre påfølgende sesongene.

Deretter ble det igjen litt Arsenal, litt José Mourinho og Chelsea, før igjen Manchester United tok tre titler i 2006/07, 2007/08 og 2008/2009. En bragd som ingen lag vil kunne kopiere.

Særlig når vi legger til at Fergie tok seriegullet i sesongene 2010/11 og 2012/13 som siste gang, før Manchester City fikk sving på sakene under sjeikenes eierskap.

Manchester City selger sin beste spiller?
Leroy Sane Tyskland og Manchester City Foto: Wikipedia.org

Før og under sesongen som vi har lagt bak oss, lå Manchester City og Pep Guardiola an til å vinne fire trofeer. Det ble med tre, FA-Cupen, ligacupen og seriegullet. Det er selvsagt imponerende nok, men de hadde nok sett å ta Champions League-gullet aller helst. På lik linje med Liverpool, som gjerne hadde byttet dette gjeve trofeet med den engelske ligagullet.

Manchester City selger sin beste spiller?

Hvem kan stoppe Manchester City til å ta sitt tredje ligagull på rad? Som det første etter Manchester United eventyrlige rekke med titler, 13 totalt? Liverpool vil noen påstå, men hva med Manchester City selv? Mye tyder på at Pep og hans digre stall av toppklasse-spillere, ikke er like samkjørte som tidligere.

I en treningskamp mot Wolves i Shanghai nylig, tapte Manchester City på straffer etter 0-0 i ordinær tid, uten å legge vekt på en slik kamp, har ikke den doble seriemesteren hatt riktig fokus, som har vært spanjolens signatur for sportslig suksess tidligere. Noen dager etterpå slo de West Ham med 4-1, men det behøver heller ikke ha noen stor betydning.

Rykter rundt seriemesteren er mange, men det kommer negative rapporter fra Kina, der Manchester City-spillerne ikke har vært til disposisjon for sponsorene, slik de forplikter på en slik promotur.

Vi antyder bevisst at vi tror Manchester City vil slite kommende sesong, spesielt i Premier League og i hvert fall om en kvalitetsspiller som Leroy Sane, forsvinner.

Vi leste i et intervju med Pep Guardiola etter sesongslutt, der han hevdet å ville ta et sabbatsår om Manchester City tok Champions League-tittelen. Det er ingen måte å motivere egne spillere på, å lengte etter et år med fri.

Eksperter reiste også øyenbryn da nevnte Leroy Sane ikke kom innpå den avgjørende kampen mot Tottenham i semifinalen i Champions League, før det sto igjen et par minutter.

Leroy Sane leverer mål og målgivende på bestilling, men mangler tillit hos sjefen og kan dermed være på vei vekk. Det er ikke bare oppsiktsvekkende, det er kanskje avgjørende for hvor ligagullet havner.

Vi vet at Manchester City har gode spillere og vil forsterke ytterligere, men det er forskjell på å ha en plan, være kompromissløs og grundig, og handle feil på bakgrunn av sitt eget ego.

Pep Guardiola har en arrogant og voldsom framtoning, det spørs hvor lenge spillerne, som kan spille for hvilken klubb som helst, de fleste av dem – orker managerens nådeløse stil. Den beste manageren i verden, kanskje, men også nådeløs krevende for alle rundt klubben – for å nå sine mål.

Manchester City selger sin beste spiller?

Om Pep Guardiola ikke liker tryne ditt, eller synes du ikke gjør en god nok innsats, er det ut av hans lag, uansett hvilket prislapp eller hvor gode meritter du har.

Kapteinen Vincent Kompany har allerede forlatt skuta til fordel for hjemlandet Belgia og Anderlecht uten at det svekker laget særlig, det finnes en rekke stopperstjerner i den dine City-troppen.

Vi som følger engelsk fotball utenfra, bare gjennom media og via sosiale medier, vet selvsagt ikke hva som skjer på treningsfeltet og i garderoben, vi ser kun kamper og leser kampreferat. Vi ser på ryktebørs og finner de største overgangen før de fleste andre. Alt tyder på at det er noe uro i Manchester City noen dager før seriestart.

Kanskje verdt å vite før du setter opp din Premier League-tabell. Vi tror ikke Manchester City tar sitt tredje ligagull på rad, enten Leroy Sane blir eller forlater seriemesterne.

Pep og co. har tatt nesten 200 poeng på to sesonger i den engelske ligaen.

Kommende sesong, er det lett å tro at perfeksjonisten ønsker å hente Champions League-trofeet framfor å vinne den tredje gangen på rad i Premier League.

For endelig da, kan Pep ta seg et sabbats år. Så fortjent, å fortjent.

Vi lover å sette opp vårt tabelltipps for den nye sesongen, når overgangsvinduet stenger, 8. august.

Gleder du deg til seriestart? Følg gjerne vårt nyhetsbrev for å få siste nytt fra England, det er selvsagt både gratis og uforpliktende.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Matkjedene lurer deg!

Matkjedene lurer deg til å handle hos dem, ved å justere prisene ned før sesong, for deretter å sette prisene...

Lukk