Solskjær kjøper Harry Maguire (26) fra Leicester, og gjør ham til verdens dyreste forsvarsspiller. Landslagsspilleren for England ble seriemester med Leicester og hadde et meget godt EM for Three Lions.

Endelig får Kristiansunderen den forsvarsspilleren José Mourinho aldri fikk.

Vi tipper at Ed Woodward godkjente kjøpere fordi Eric Bailly ble skadet nylig og er ute i opptil et halvt år med en alvorlig kneskade. Harry har nok vært på blokka til Mourinho uten at Solskjær ønsket å kopiere forgjengeren, så er dette en engelsk midtstopper som har gode år foran seg, men prisen er uansett helt på tryne.

Prisen på £80m. til £85m. er hele £10m. mer enn hva Liverpool betalte for verdens beste midtstopper, Virgil van Dijk og virker som en panikkhandling, all den tid de forsvarsspillerne som er i Manchester United ikke er gode nok og ikke har vært det på flere år.

Om Harry er nok til å løfte Solskjærs lag opp et par hakk fra den skuffende avslutningen på forrige sesong, er vi litt usikre på. Hvem som skal gjøre målene, er vi egentlig mer spente på. Vi har sett at Manchester United lett kan bli lite effektive foran mål. Det hviler masse ansvar på skuldrene til unge Marcus Rashford, som har slitt med å finne målet og er merkelig ineffektiv noen ganger.

Romelu Lukaku har lenge vært linket vekk fra klubben, ikke har Ole Gunnar Solskjær noen særlig tillit til den belgiske spissen heller. Juventus ønsker å sikre seg Lukakus tjenester og er villig til å bytte anerkjente Paulo Dybala. Mye tyder på at en avtale går i orden innen kort tid ifølge en rekke kilder.

Solskjær kjøper verdens dyreste forsvarsspiller!
Harry er klar for Manchester United Foto: Wikipedia.org
Solskjær kjøper verdens dyreste forsvarsspiller!
Deadline Day er 8. august

Så langt i dette overgangsvinduet – som stenger 8. august, har Manchester United sikret seg, Daniel James (21) fra Swansea for £15m. og Aaron Wan-Bissaka (21) fra Crystal palace, som kostet hele £50m.

Solskjær kjøper verdens dyreste forsvarsspiller!

Vi forventer at særlig Manchester United fortsetter å bruke mye penger, Solskjær må ‘gamble‘ med å handle, bygge sitt lag å få sin signatur på laget fra første kamp. Men det er mulig Harry Maguire er siste spiller inn på Old Trafford i dette vinduet.

Nordmannen er rett og slett avhengig av en god start på sesongen. For å få den arbeidsroen han behøver for å trene laget på sin måte. La oss håpe at han ikke gjør alt på «Fergie»-måten, enda det er hans store forbilde, fordi man blir sjelden unik og best ved å forsøke å kopiere andre vinnere.

Lest? Manchester City selger sin beste spiller?

En spiller Solskjær kan få mye glede av i årene som kommer, om han selv blir værende på Old Trafford er unggutten, Mason Greenwood (17) som har fått muligheten til å blomstre i oppkjøringen til en ny sesong. Du som husker første sesongen til Ryan Giggs, noter deg navnet. Er du god nok, er du gammel nok.

Også midtstoppertalentet, Axel Tuanzebe (21) er en av de unge spillerne som kanskje kan få en mulighet på nye Manchester United under Solskjærs ledelse.

Er det noe Solskjær behøver i sin første hele sesong som manager på Old Trafford, er det hundre prosent motiverte og dedikerte spillere, som er villig til å gi det som behøves for å forsøke å løfte Manchester United mot nye høyder igjen. Dit er det en vei å gå som kjent.

Sammenligner man de ti siste kampene Manchester United spilte forrige sesong, med de kampene Liverpool og Manchester City spilte, er det knapt snakk om samme idrett. Alt er bedre hos de to sistnevnte, det eneste som er likt, er antall spillere – dette er Solskjær smertelig klar over og han alene, har ansvaret for å gjøre noe med det.

Selger eksempelvis Manchester City, knallgode, Leroy Sane til Bayern München, som alt tyder på nå, vil det utvilsomt svekke seriemesterne. Vi har fulgt engelsk fotball en stund og vet hvor vanskelig det er å vinne tre ligatitler på rad. Vo tror fortsatt at Liverpool er laget som kan ta tittelen fra Pep og co. Men det kan også være Tottenham.

Arsenal satte rekord med kjøpet av Nicolas Pépé for £72m fra Lille nylig, men vi tror London-klubben får problemer med å henge med i toppen denne sesongen.

Vi ser for oss en omvelting i Premier League, VAR og nytt regelverk er med på å endre resultatene en smule. Vi tror ikke Leicester tar en ny ligatittel, men vi tror f.eks Everton og kanskje Wolves kan splitte de berømte topp seks. I hvert fall så håper vi det, sammen med mange andre.

Manchester-lagene, Liverpool, Spurs, Arsenal og Chelsea har alle sine utfordringer før seriestart. Med unntak av de to beste og Tottenham, er det nye sjefer i Chelsea, tildels Arsenal og i Manchester United. Det er mye penger hos de respektive klubbene, men det betyr som kjent ingen garanti for sportslig suksess.

Wolves have made a double signing – Portuguese duo Pedro Neto (19-year-old left-footed wide player) and Bruno Jordao (20-year-old midfielder) have both penned 5-year deals and join from Lazio, total fee is £18m.

Tim Spiers // Express & Star

Frank Lampard er mr. Chelsea og kan selvsagt ha en god effekt på sine spillere, men å gå helt til topps gjør de ikke. Ikke ennå.

Skal Manchester United komme blant de fire beste i ligaen, og gjøre seg positiv bemerker i Europa League – holder det ikke med Alexis, (at han ikke blir jaget vekk fra klubben er en gåte) Rashford og Anthony Martial. Da har faktisk Wolves en bedre spissrekke i Jota, Jiménez og nye Cutrone.

Det skal kun være den medisinske testen som står igjen, for at Harry Maguire blir presentert som Manchester United-spiller om få timer.

Det skjer spennende ting hver eneste sommer når det nærmer seg Deadline Day i England, vi lover å være på hele tiden døgnet rundt – før overgangsvinduet stenger.

Følg oss gjerne via vårt nyhetsbrev – for siste nytt fra engelsk fotball.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lite fornøyd med deg selv?

Lite fornøyd med deg selv? Da er du ikke alene. Svært mange mennesker sliter med eget selvbilde, men det er...

Lukk