Ny kaptein hos Manchester United! Den tidligere kapteinen gadd ikke sitte mer på benken, så han tok snippesken og forlot Old Trafford til fordel for Inter Milan, godeste Ashley Young (34). Harry Maguire (26), verdens dyreste forsvarsspiller har fått det viktige ansvaret på permanent basis. Ny kaptein hos Manchester United.

En kaptein på et lag har viktige oppgaver og har ofte en undervurdert rolle.

Få det beste ut av hver enkeltspiller, gjøre laget slagkraftig nok til å jobbe som en enhet, forsvare seg godt når det er nødvendig og jobbe hardt nok til å vinne ballen raskt tilbake, løpe riktig på kontringer og gjøre smartere valg enn motstanderne. En kapteins viktigste oppgave er å samle troppene, være verbal og styre lagdelene hver for seg. Ny kaptein hos Manchester United!

Kapteinenes rolle

Ofte er det midtstopperen som er kaptein, som Rune Bratseth gjorde det for Norge i en årrekke. Men det kan også være målvakt, til og med spissen. Slik Francesco Totti var det for sitt elskede Roma gjennom en lang karriere. Dino Zoff var kaptein for Italia, målvakten løftet sågar trofeet som verdensmester i 1982.

Nå er det altså landslagsspilleren for England og midtstopperen for Manchester United, som har har fått kapteinsbindet, Harry Maguire. Første kamp som ny sjef på banen, mot Liverpool på Anfield, kommende søndag.

Solskjaer has praised Maguire’s leadership skills numerous times and previously said that he is ‘captain material’.

DailyMail

Bruno Fernandes er desperat over å få overgangen til Manchester United gjort gyldig.

Klubbene har ikke kommet til enighet om sluttsummen, men de personlige betingelsene er på plass. Kun grådighet fra den portugisiske klubben, Sporting Lisboa – kan velte januar-vinduets mest omtale overgang. Lønn: £130.000 per uke. Pene 1,5 millioner kroner. Hver uke.

Bruno Fernandes

Vi tror faktisk at denne overgangen blir avgjort om kort tid, og i så fall er det et klokt og meget bra kjøp av Manchester United som har slitt med flere skader på sentrale spillere som Paul Pogba de siste ukene.

Bruno Fernandes har spilt 80 kamper for Sporting Lisboa og gjort hele 37 mål.

En spiller som har god teknikk, god fart, scorer mange mål fra sin midtbaneposisjon og kan være den sjefen Manchester United ikke har hatt på lang tid. Bruno Fernandes spiller fast på Portugal og ser ut til å kunne få en lysende karriere på Old Trafford.

Ellers er det verdt å merke seg at det er bemerkelsesverdig få overganger som er klare i dette overgangsvinduet. Det er slik hvert år, at sommerens overganger blir flere og større, all den tid sesongen er over rundt om i Europa. Men et så ‘dødt vindu’, har vi ikke sett på flere år.

Ny kaptein hos Manchester United!
Harry Maguire Foto: Sportsmole.co.uk

Ny kaptein hos Manchester United!

Årsaken kan være at lagene som tør å sitte på gjerdet, får presset prisen ned om de tør vente til absolutt siste dag, berømte DeadlineDay. Det kan ende med katastrofe og ingen kjøp, eller et skikkelig varp i tolvte time.

Det lille som foregår kan for såvidt nevnes her, men vi lover å komme tilbake til de store overgangene om noe skulle skje de siste dagene fram til 31. januar.

  • PSGs venstre back, Layvin Kurzawa er sterkt linket til Arsenal.
  • Jarrod Bowen har vært linket til Wolves, men ser ut til å gå på lån til Leeds.
  • Christian Eriksen kan forsvinne fra Tottenham til Inter Milan.
  • Chelseas Olivier Giroud har ingen framtid på Stamford Bridge, men linkes til Inter.
  • Gedson Fernandes er på lån hos Tottenham i 18 måneder, kan bli permanent.
  • Takumi Minamino har signert for Liverpool fra Salzburg for £7,25m.
  • Paul Pogba får ikke forlatte Manchester United før i sommer, enten til Real Madrid eller sin tidligere klubb Juventus.
  • En rekke spillere fra klubber i Premier League er kommet inn og går ut på lån. Dette er ofte yngre spiller som ikke er god nok ennå, til å komme med på sine respektive moderklubber.

Liverpool er favoritter

Liverpool-Manchester United er et toppoppgjør det svinger av, ikke bare i England, men over hele kloden. Ingen kamper er viktigere å vinne, verken for klubben, spillerne eller fansen. Opp gjennom årtiene har de to gigantene i engelsk fotball barket sammen som to gladiatorer der kun den sterkeste og smarteste står igjen som vinner.

Liverpool er selvsagt store favoritter i løs av sin strålende sesong så langt. Klopp og co har tatt 61 av 64 mulige poeng, står med 20 seire på 21 kamper og virker helt uslåelige i kamp etter kamp. Selvsagt må det stoppe en gang.

Hvorfor ikke få sitt første tap mot tapre og unge Manchester United-spillere som har spilt bedre fotball i det siste, og nå med ny kaptein om bord, skal du ikke se bort i fra en liten skrell i storkampen på søndag.

Særlig sannsynlig er det altså ikke, men det er dette som gjør fotballen så utrolig spennende og uforutsigbar. At David kan slå Goliat.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du smart i kosten?

Kjedelig kost, usunn og kaloririk snarmat, er kostholdet mange nordmenn sverger til, store deler av året. Er du smart i...

Lukk