Prosecco? Eller Champagne?

Prosecco passer kanskje hver dag hele sommeren, om det er varmt nok, og man trenger noe friskt og kaldt, men som kjent – alt med måte. Særlig når det kommer til alkoholholdig drikke. 

Lest? Drikker svigermor?

Mange nordmenn har valgt nettopp Prosecco som sin «Champagne» av flere grunner. Champagne, som aldri kommer fra nettopp dette velkjente franske stedet, Champagne-Ardenne, og som koster langt mer enn alle andre musserende viner.

Jeg drikker champagne når jeg vinner, for å feire … og jeg drikker champagne når jeg taper, for å trøste meg selv
Napoleon

Derfor er Prosecco for mange nordmenn det trygge valget når noe skal feires, jentene skal på byen, varmer opp med et glass eller tre, fordi det gir en behagelig rus uten at man blir for mett. Til og med menn, som ikke foretrekker øl, velger ett glass Prosecco ved passende anledninger.

Prosecco, nordmenns Champis Foto: Independent

Eksperter som liker å uttale seg om kvalitet på alkoholholdige produkt, sier at Prosecco er dårlig vare og ligner mest på utgjøre druesaft. En flaske koster ca 120 kroner på Vinmonopolet og inneholder 0,7 liter. Dyre dråper, men langt billigere enn Champagne, men altså neppe like godt.

Champagne, den ekte, selve rosinen i pølsen, smaker suksess.

Nordmenn elsker den italienske ‘Champagnen’, Prosecco, og vil aller helst drikke Cava, som er den spanske utgaven av sprudlevannet, enten med isbøtte og flotte, lange smale glass. For å vise seg fram på uterestaurant. Uavhengig av kvalitet – er det viktig å framstå som fin, rik og vellykket må vite.

Enten det er fredag eller onsdag, har mang en restaurant med respekt for seg selv, altså begynt denne merkelig tradisjon med Prosecco-fredag, eller Prosecco-onsdag. Åpenbart for å selge mer. Hvor ble det av Champagne-uken fristes det å spørre?

På restaurant, må du nok ut med tre hundre kroner, kanskje mer, for en flaske Prosecco, mens én flaske Champagne, koster neppe under 600 kroner.

På Systembolaget, koster samme flaske ca 80 kroner, på restaurant i Sverige må du nok betale ca to hundre og tjue kroner for en Prosecco. Velger du bort Proseccoen, for å velge noe som ekspertene mener er et bedre produkt – kan Pedregosa Reserva Clos Brut Nature, eller Grans Moments Brut Nature, være noen alternativer.  Begge disse er spanske musserende viner.

Mange eksperter mener at Champagne er verdens viktigste drikk, og alt annet er billige kopier. Derfor skal man drikke originalen – hver gang og alltid.

Prosecco eller dens like, kan serves som en aperitiff, til Tapas, som kos etter middagen, eller som drikke til enklere retter som fisk og skalldyr.

Champagne, mener de fleste eksperter, går til absolutt alt.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.