Investorenes beste tips for å lykkes på børsen. Det er ikke alle som bør holde på med aksjer og aksjemarkedet. Er man for impulsiv uten evne til å se langt fram, er kanskje daytrading noe for deg. Altså, kjøpe og selge aksjer over en kort periode, kanskje bare timer eller minutter. Risikoen for å tape pengene sine er overhengende.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Gode råd

Investorenes beste tips handler om å la være å time markedet, men heller se det store bilde.

For det er ingen fasit på hvordan man skal gå fram på børsen, ei heller noen sikre framgangsmåter for å lykkes. Dog finnes det noen måter å tjene gode penger på, men det kan ta tid. Lang tid. Her har noen eksperter lykkes.

Les også: Viktig egenskap på børsen

Vi har nevnt oraklet fra Omah en rekke ganger, mest fordi han er den beste investoren på kloden. Men også fordi han har sagt så mye klokt at svært mange referer til ham og hans statements, når det handler om gode handler på Wall Street. Du gjettet riktig, vi snakker selvsagt om Warren Buffett (93)

Risk comes from not knowing what you are doing. Never invest in a business you cannot understand

Warren Buffett

Vi kunne ha brukt flere timer på å servere dere slik sitater fra selveste Buffett, men de fleste er så kjente, at du sikkert har lest de fleste fra før. Vi synes mange er så gode og viktige at vi tar med noen til. Les og lær.

It’s far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price

Warren Buffett

Og kanskje det aller beste og faktisk et ordtak vi selv forsøker å leve etter, med egne investeringer.

A simple rule dictates my buying: Be fearful when others are greedy, and be greedy when others are fearful

Warren Buffett

Her er 11 ting Warren Buffett mener du vil tape penger på, i løpet av 2024. Kjenner du deg igjen? Ikke glem at 93-åringen er en av verdens rikeste menn, og derfor kanskje verdt å lytte til – hver gang han åpner munnen.

nvestorenes beste tips

Bildet er tatt av StockSnap fra Pixabay

Milliardærene

For å lykkes på børsen skal du konkurrere med en hel haug med andre som vil det samme som deg.

Tjene penger på aksjer, ja, kanskje til og med akkurat de aksjene som du ønsker å kjøpe. Og når du vet at verden er full av meget kompetente mennesker som har dette som jobb, å tjene penger på børs. Bør det være nok til å skremme livet av deg, langt vekk fra Oslo børs eller andre børser.

Les også: Ikke plassere sparepengene dine i banken

Aksjemarkedet har ingen andre sikre retninger enn opp og ned. Alle aksjer vil ha denne kurven over tid.

Det vil si at markedet er volatilt. Noen ganger stikker aksjenes verdi opp, da stiger børsen, andre ganger det motsatte, du taper penger. Og det er her vi er ved kjernen av det hele. Og som Buffett er så tydelig på.

Når markedet stuper av en eller annen årsak, skal du ha nok is i magen til å tørre å handle mer. Eller kjøpe deg inn i aksjene du mener har falt nok og vil stige igjen – når panikken har lagt seg. Markedet skal opp igjen, før eller siden.

Ifølge en rekke milliardærer, er markedet full av millionærer, også noen milliardærer, som solgte seg ut for tidlig. Ifølge de samme folkene er det nettopp derfor de har blitt så rike, ved å ikke bli for grådig, men solgte i tide. Selger man i tide så tjener man jo penger – ikke sant?

Andre eksperter igjen, mener at det er de investorene som tør å sitte lenge med sine porteføljer, som tjener de virkelig store pengene. At man rett og slett ikke selger før aksjene har doblet seg eller trippelet seg i verdi. Da er man tålmodig og man blir rik.

Langsiktig planlegging

Om man skal sette pengene sine i aksjer, kan det være lurt å se utenfor Norge.

Oslo børs er en liten børs med ca 1 prosent av det globale markedet. Mange ser til Sverige, Danmark eller USA, men det er like viktig å vite så mye som mulig om selskapet man ønsker å invester i, også her.

Utbytteaksjer kan være en smart vei å tjene penger på. Men du bør eie mye aksjer (mer enn 1000) i det respektive selskapet, for at det skal bli penger av det. Kjøper du aksjer i disse selskapene, vil det over tid være gunstige inntjeningsmuligheter.

Investorenes beste tips for å lykkes på børs, handler om å følge de store pengene.

Tenke langsiktig uten for stor risiko. Underforstått, kjøpe store og solide selskap som tjener gode penger. Ikke bare tjener penger i dag, men har gode planer for å tjene penger for morgendagens marked. Det er nemlig ikke en selvfølge.

Vær oppdatert på nyheter, les børsmeldinger daglig, og les nyhetene nøye.

Hva som skjer i USA og verden forøvrig, har ofte direkte eller indirekte betydning for Oslo børs. Olje- og gassprisene likeså, har stor betydning for hva som skjer i Norge og markedet her hjemme.

Har du spørsmål om markedet eller enkeltaksjer, så ikke nøl med å spørre. Vi gir ingen aksjeråd, men vil svare på alle spørsmål på generelt grunnlag.

Vargas

Pin It on Pinterest