Snart kjøper du Tesla du også. Om du tar en titt rundt deg på veien, så tar det ikke mange sekundene før du får øye på den første teslaen. Neste alle vil ha den mest populære elbilen, av ulike årsaker. Billig er den blitt også, nesten uansett modell.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Elon Musk

Til den det måtte angå, dette er ikke betalt reklame, men informasjon skrevet på redaktørens ansvar og mening.

Les også: Kunstig intelligens er her allerede

Etter første kvartal har Tesla ca 33 prosent av markedet. Tatt i betraktning at det er både 12 og 15 leverandører er det formidable tall. Og de vil sannsynligvis fortsette å stige, for markedsandelen av teslaer i Norge har blitt lagt merke til.

Til og med Elon Musk, gründeren som står bak verdens mest populære elbil, har besøkt Norge.

Mest for å takke nordmenn som har kjøpt og kjøper hans bilmerke, men også for å markedsføre seg i her til lands. Apropos markedsføring. Du har ikke sett én eneste reklame for Tesla, noe sted. Vet du hvorfor? Ikke vi heller, men vi har en teori.

Elon Musk bruker sosiale medier og enhver anledning til å snakke om Tesla, på Twitter (som han også eier). Og han får folk flest, Tesla-eiere og andre til å omtale bilens finesser og brukerområder. Helst i positive ordelag som jo må anses som gratisreklame.

Alle andre bilmerker bruker millioner av kroner på TV-reklame, men ikke Tesla. Bilen er i følge Tesla, reklame god nok.

Snart kjøper du Tesla

Bildet er tatt av Urs Widmer fra Pixabay 

Priskutt

Snart kjøper du Tesla fordi alle andre, slektninger, kollegaer og naboen har Tesla. Og du vil ikke være noe dårligere, ikke sant? Kjenner du deg igjen? Det finnes hundre gode grunner til å investere i en rå elbil. Så hvor ikke velge den som selger best i landet.

Les også: Vi gjør deg synlig, online

Tesla har kommet med flere priskutt på sine modeller, som igjen har fått konkretene til å se rødt. Salget av Tesla-modeller har gått i taket også i år, til tross for avgiftskutt som forsvant 31.12 2022. I år har altså Tesla solgt 33 prosent av alle elbiler der Toyota og Volvo kommer på de neste plassene.

Det er luksusutgaven, Tesla modell Y som har knust all motstand. Bare i mars måned ble det solgt hele 7464 biler. Registrert Musk og co. Som åpenbart er svært imponerende. I 2022 ble det solgt hele 21303 teslaer, som er rimelig vilt.

Grunnet presset privatøkonomi siden pandemien tok til, har mange måtte selge sine nye biler. Derfor er det per i dag kjøpers marked. I dag kan du faktisk finne en nesten ny bil på bruktmarkedet, til sterkt reduserte priser. Særlig om du handler privat og ikke av en forretning.

Aksjen

Tusenvis av nordmenn har altså trykket Tesla som elbil til sitt bryst. Ikke like mange, men dog, har også valgt Tesa-aksjen som investeringsobjekt og tjent seg store summer på Musks voldsomme suksess i aksjemarkedet.

Som f.eks Eirik Bakke (24), som ble styrtrik etter å ha blitt coronapermittert.

Eirik fra Lillehammer skrapet sammen 300.000 og kjøpte Tesla-aksjer, som ble til 2 millioner kroner i fortjeneste. Et bevis på at det er mulig for vanlige folk å bli rik i markedet, og. Man må bare tørre å prøve.

På ett år har Tesla-aksjen steget med 145% og koster nå $185 – per aksje. Som er ca 2000 kroner ut i fra dagens kurs. For 1 aksje, ja! Teslas eier, Elon Musk er innimellom verdens rikeste mann.

En unik grunder som startet og driver fortsatt, elbilprodusenten Tesla, romfart-selskapet SpaceX og altså mikroblogg-nettstedet Twitter.

For å bli rik i aksjemarkedet må du ha penger til å investere, men først må du lese. Lese mye og riktig. Så kan du begynne å kjøpe riktige aksjer. Og du bør kanskje tørre å ta litt risiko?

Det gjør i hvert fall vi.

Vargas

Pin It on Pinterest