Ikke lykkelig? Les!

Du er født i Norge, bor i Norge og er oppvokst med norske foreldre, og bør kanskje ha flere forutsetninger til å være fornøyd med livet, men er alt annet enn lykkelig? Slik kan livet fortone seg fra mange.

Hvorfor?

Det er det kanskje vanskelig å svare på for mange, men én av årsakene kan være det faktum at du får det fortalt med jevne mellomrom, og litt for ofte. At Norge er verdens beste land å bo i så du får faen meg bare klappe igjen. Vær lykkelig, punktum.

Det haster med å få de nye F-35-kampflyene operative og inn i ordinær drift fra 2019. Når vi det målet, vil mange ansvarlige mennesker med høy klarering trolig puste vesentlig roligere

Aldrimer.no

Så er det altså motsatt, du sliter, du føler deg mislykket, har få venner, dårlig økonomi, en bedriten jobb og sliter med vekta. Lykke er for de fleste andre, føler du – og er kanskje på randen av å bli både deprimert, redd og forbanna. Norge my ass, tenker du kanskje. Uroen i Europa er noe som pågår, angår andre, du har så vidt hørt om det på nyhetene. Dine personlige utfordringer er dog vanskelige nok, så du orker ikke ta det innover deg.

Kjenner du deg igjen?

Tyskerne inntar hovedstaden Foto: snl.no

Continue reading «Ikke lykkelig? Les!»

TV-aksjonen 2017 går til UNICEF

UNICEF står for United Nations International Children’s Emergency Fund, men det visste du sikkert. Men det at UNICEF når flest barn av alle hjelpeorganisasjoner av alle, er ikke like kjent.

UNICEF ble opprettet 11. desember 1946 for å hjelpe europeiske barn etter 2. verdenskrig. Det var meningen å legge ned organisasjonen da etterkrigsarbeidet var avsluttet. Det store behovet for hjelp til barn i Afrika, Asia og Latin-Amerika gjorde at man isteden utvidet UNICEFs mandat til å gjelde absolutt alle barn i hele verden.

For hver hundrelapp du gir, går 75 kroner direkte til vårt arbeid for verdens barn. For å være effektive må arbeidet planlegges, tilpasses lokale forhold og organiseres godt.  Vi bruker 22 kroner på å få inn enda flere hundrelapper – inntektsgivende arbeid som kampanjer, utsendelser og produksjon av informasjonsmateriell. 3 kroner går til administrasjon.

Vi er medlem av Innsamlingskontrollen.

UNICEF

Continue reading «TV-aksjonen 2017 går til UNICEF»

Osloavtalen del tre – USA vs Nord-Korea

Du tror det ikke før du leser det, men det er altså reelle avtaler på gang, mellom Trump-administrasjonen, og en gruppe delegater fra Nord-Korea.

Ikke engang i en godt regissert krimroman, ville dette være troverdig for få år siden. Nå skjer det. I Oslo.

De fleste født etter nittenåtti, har hørt om, eller kjenner innholdet i Osloavtalen. Avtalen, i regi av avdøde Johan Jørgen Holst (utenriksminister) og diplomat-ekteparet Mona Juul og Terje Rød-Larsen. Avtalen ble signert foran det Hvite Hus i Washington, hvor president Bill Clinton, fikk PLO-general Yasir Arafat til å gi hånden til Israels statsminister Yitzhak Rabin.

Endelig skulle det bli fred i midtøsten. Resten er historie, og tusenvis av mennesker har blitt drept, på begge sider av Vestbredden, etter denne avtalen fra 1993. Dessverre.

Vi skriver 2017, verden står på randen av stor usikkerhet, nye ledere, nye konflikter med fortsatt atom-stridshoder som sterkeste virkemiddel. Norge og Oslo, åsted for begivenhetene i fredens tegn. Ukjente aktører skal hamre ut en avtale som forhåpentligvis signeres av erkefiendene USA og Nord-Korea. Verden holder pusten.

 Historiske bilder, Norge hadde litt av æren Foto: snl.no

Nord-Koreas President Kim Jong-un, truer verdensfreden foto: NRK.n0

Continue reading «Osloavtalen del tre – USA vs Nord-Korea»

Tredje verdenskrig, ikke lenger utopi

Menneskehetens trusler er konstant. Ikke bare fra menneskeskapt klimaendring, ved krig, atomkrig og ondskap, men også ved globale pandemier som Ebola, trusselen ved kunstig intelligens, eller kollaps av økosystem. 

Mange mener at klimaendringene alene er farlig nok.

Årsaken til at ekspertene ønsker å få en fortgang i å finne alternative muligheter til å flykte, er av samme årsak. Planeten vår kan i nær framtid være ubeboelig, og ved flere anledninger har kyndige fagfolk, deriblant fysikeren Stephen Hawking, som skal vær riktig mann å lytte til rundt dette tema, ha anbefalt alternative planeter enn vår Tellus. 

More troops, tanks and armored personnel carriers are being brought to Europe. NATO and Russian forces and weapons that used to be deployed at a distance are now placed closer to each other, as if to shoot point-blank.

Mikhail Gorbasjov

Vår skjøre planet hadde trusler for sin eksistens før menneskene kom og skapte sine dårlige vaner med dertil tilhørende ødeleggelser også. Vi har mistanke om at en rekke større asteroider, omfattende temperatursvingninger, vulkanutbrudd og jordskjelv gjennom titusenvis av år, har påvirket kloden til slik vi kjenner den i dag.

At vår eksistens er truet av samme årsak er ikke endret i den moderne tid. Men vi har fått flere alvorlige trusler i form av politiske holdninger, ekstremistene blir flere og bruker mer ekstreme verktøy for å få fram sine holdninger.

Continue reading «Tredje verdenskrig, ikke lenger utopi»

Stephen Hawkings stemme brukt for Syria

Du har kanskje ikke en 50-lapp til overs?

Vi som har alt, er vel egentlig forpliktet til å hjelpe de som sloss for livet i f.eks Syria? Ikke alle liker å ta innover seg det faktum at noen barn ikke gleder seg til jul, de er mer opptatt av å ikke bli skutt i filler av bomber og granater.

Du husker kanskje Omran? Den 5 år gamle gutten som ble avbildet i sykebilen, blødende fra øret og et kutt i panna, etter at missiler hadde sprengt huset hans sønder og sammen? Eller har du kanskje glemt ham allerede? Omran er tilbake i ruinene i Aleppo, den eneste forskjellen er at han har mistet de aller fleste i sin familie.

OMRAN.. The Face of Syria [EXPLORED]

Waseem Asmar via Compfight

Continue reading «Stephen Hawkings stemme brukt for Syria»

Julen 2016 er avlyst!

Det hadde tatt seg ut! Tenk hvor mange skuffede barn vi har fått her i landet. Om julen ikke ble noe av. Og barna ikke hadde fått det de ønsket seg til jul. For det er jo det julen handler om ikke sant? Julegaver?

For norske barna er det naturligvis det. Også for danske, svenske og amerikanske barn også.

Men hva tror du barn i Syria ønsker seg i år? iPad? iPhone eller ny og større MAC? Kanskje ny klokke? Apple-watch f.eks? Verden er i endring, krig og fred er like selvfølgelig som at det blir jul i år også. Feiring for julehøytiden derimot, er betydelig forskjellig, om vi velger å sammenligne for oss nordmenn og i store deler av Syria. Dessverre.

Syriske barn ønsker én ting; å overleve krigen, som har pågått i mer enn fem år.

Les også: Snart begynner priskrigen!

Også i konflikten mellom Russland og Ukraina er det fortsatt spent. Befolkningen i disse landene er vant til at det er uroligheter, i skrivende stund er det ingen pågående kamper, men er det lite å feire jul for. Foreløpig er det stille, men det kan være stille før stormen, også i Ukraina.

Syrian RefugeeCreative Commons License

Bengin Ahmad via Compfight

Continue reading «Julen 2016 er avlyst!»

Abu har drept 173 IS-soldater, foreløpig …

Abu Tahseen (63) sluttet seg til de lokale folkelige mobiliseringsenheter som frivillig, til å forsvare Irak fra ISIS, den Islamske Stat, som vi stort sett kaller IS her hjemme. Han er født i 1953 og vil forsvare sitt land mot terroristene.

Han er en snikskytter-veteran av hele fem væpnede konflikter. Yom-Kippur krigen, Iran-Irak-krigen, invasjon av Kuwait, Gulf-krigen og i dag kjemper den eldre mannen mot ISIS. Han er for tiden stasjonert på Makhoul fjellene i Nord Baiji. Siden mai 2015 har han drept 173 IS-soldater.

Heldigvis er den fryktede terrorgruppen på vikende front flere steder i Irak.

War PreludiumCreative Commons License

Johnny Silvercloud via Compfight

Continue reading «Abu har drept 173 IS-soldater, foreløpig …»

Er alle muslimer terrorister?

«Mulla, mulla, mulla – alle skal bli knulla, dere er alle samme ulla» synger Norges mest undervurderte rappere «Karpe Diem» i låta «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din.»

Ei låt som forøvrig fikk terningkast 6 av VG i november da den ble sluppet på markedet. Et spark i lysken på justisminister Anders Anundsen ble lagt mest merke til, men like fult en meget viktig låt som setter samfunnsendringen og innvandrer-hatet i et viktig søkelys.

Selvsagt skal Norge være på vakt mot snyltere og annet pakk som forsøker å lure til seg av våre goder. Det skulle vel for pokker bare mangle. Alt for mange innvandrere har kommet til Norge på feil grunnlag, utelukkende for å få tak i lett-tjente penger, ofte på ulovlig vis. Få dem ut av landet, fortere enn svint.

Creative Commons License

Lion Multimedia Production U.S.A. via Compfight

Kosovo Refugees

United Nations Photo via Compfight

Continue reading «Er alle muslimer terrorister?»

Julens bismak

Verden er i stadig endring, det 21. århundret dundrer videre i all sin brutalitet. Enten vi liker det eller ei, så må vi ta innover oss at stadig flere uskyldige, også i Europa får sin vanskeligste jul.

Alt for mange barn og unge får ikke engang oppleve julen, de er drept av bomber og granater eller er på flukt, til et land som f.eks Norge. Vi vet at krig er vondt og vanskelig da det alltid vil være uskyldige ofre. Men det som er overraskende med tidens endringer, er mange nordmenns tanker og meninger om å dele godene. Eller mangler evnen til å ville dele av vår egen overflod.

Nordmenn i 2016 lever i det tryggeste sekundet i historien, på det tryggeste stedet på kloden, vi er fordømt forpliktet til å dele. Vi bør vokte oss vel for å ta eierskap i fred og frihet, som det er noe nordmenn har førsterett på.

Syrian RefugeeCreative Commons License

Bengin Ahmad via Compfight

RS Peter Henry von Koss på patrulje ml Lesvos og Tyrkia

Redningsselskapet via Compfight

Noen nordmenn er villig til å gå i fengsel for å unngå å bli nabo med en flyktning. Noen nordmenn er villig til å tenne på flyktningemottak for slippe syriske, iranske eller kanskje afghanske fremmede i nabolaget. Noen nordmenn påberoper seg retten til å holde sin egen nasjon fritt for andre enn nordmenn.

Continue reading «Julens bismak»

Det er ikke jul – det er vinter

https://www.youtube.com/watch?v=8gZJjaVPvQI

 

Cruz Roja

Víctor Villamarín via Compfight

Situasjonen i Syria blir stadig verre. FN anslår at over 13,5 millioner trenger hjelp, mange har ikke nok mat. Derfor kan du denne julen bli med på utdeling av matesker. Røde Kors er til stede i hele Syria og skal i tiden fremover dele ut mat til tusenvis av familier.

Bare ved å sende en «SMS, MAT til 2272» som koster deg kr 120.- så har du hjulpet et eller flere barn med mat. Det har de fleste nordmenn råd til. Vi bør dele med de som har lite, vi må dele med de som har ingenting.

I Syria er det behov for forsyninger, og som ofte i en militær konflikt, er det barna som rammes. Bli med på utdelingen, kjøp en mateske til en familie i Syria denne julen.

Der det er hjerterom – har du plass til en syrisk familie på fem?

Vest-Europa flommer av syriske flyktninger. Ikke bare syriske, men også afrikanske, iranske, irakiske og tunisiske flyktninger kommer til Norge. Noen for å berge livet.

Andre for å melke det norske velferdssamfunnet for det det er verdt. Det er verdt mye for mange.

Nedlagte institusjoner blir gjort om til asylmottak, våre nye landsmenn må ta til takke med det de får. Noen er fornøyde andre slett ikke. De fleste nordmenn mener det er riktig at vi skal hjelpe mennesker i ytterste nød, men hvem kan avgjøre hvem som er i nød og ikke?

Er ikke det en tett opp i mot umulig oppgave?

Hvis vi snur det hele på hodet, og det er du og din familie som er på flykt fra landet du er født og oppvokst. Kna du klare å sette deg inn i den situasjonen? Neppe.

Refugee crisis in Europe

CAFOD Photo Library via Compfight

Er unge menn på 27 år fra Somalia i nød på noen måte?

Er de kommet til Norge for å få et bedre liv, fordi de er i fare eller ikke har noen framtid i hjemlandet? Eller er de lykkejegere som håper på å få asyl, eller få bli boende i Norge for en stakket stund – med eller uten lov?

Ola og Kari nordmann som er født og oppvokst i kongeriket Norge har lov til å være i tvil, men må også være klok nok til å skille på hvilke typer flyktninger som kommer til landet. Det er dessverre en stadig mer urolig verden der ute. Her hjemme er det trygt, foreløpig.

Derfor bør vi også dele godene med alle som trenger det, fram til annet er bevist mot vedkommende som strekker ut en hånd. Bør vi ikke? Hver eneste ledige seng og bopel, kan være til stor hjelp for en syrisk familie som har flyktet fra Assads ruiner, for å forsøke å skape trygge rammer for seg selv. Eller?

Har du ly eller husrom å tilby? Eller vil du jage flyktingene på dør så snart du får en sjanse? Er Norge for nordmenn, eller bør vi åpne grensene for alle?

 

Vargas

Elser – 13 minutter fra Hitler

 Du synes kanskje det er på tide å komme videre å la 2. verdenskrig få være en del av vår tids mørkeste historie – og la det bli med det? Det er kanskje nok nå?

Mulig det er klokt å venne blikket forover? All den tid verden blir et stadig farligere sted å leve for mange.

Vel, så lenge verden ikke har fått vite nok og media ikke publisert gode nok historier om menn som Georg Elser, bør man fortsette å snakke om 2. verdenskrig. For at de som kommer etter oss, for at kommende generasjoner skal vite hva som faktisk skjedde, da Adolf Hitler forsøkte å erobre verden med kaldblodige massedrap på millioner av mennesker.

Georg Elser burde ha lyktes med sitt attentatforsøk, for da ville verden sett annerledes ut i dag.

158164.jpg_image_scaler_0x600 Foto: Betacinema.com

Vi møter Georg Elser som en bekymringsløs musikant og drømmer på starten av 1930-tallet, en fri mann som lever på småjobber og kurtiserer den gifte kvinnen Elsa (Katharina Schlütter).

Men ettersom nazistene får mer og mer innflytelse, gir filmen oss små, smarte drypp som forklarer Elsers gradvise forandring.

NRK – Filmpolitiet

Continue reading «Elser – 13 minutter fra Hitler»