Påskepriskrig i det skjulte – så smalt det!

Påskepriskrig i det skjulte – så smalt det! Det lå an til tidenes priskrig i starten av mars. Men så begynte folk å bli syke og dø i Norge også. Coronaviruset som bremser hele verden, vil få konsekvenser for oss i lang tid. Kanskje for alltid.

Dagligvarebransjen er blant de få som håper dette drar ut i tid. Meny, Rema 1000, Kiwi, COOP Extra og til og med Bunnpris, tjener mer penger enn noen gang.

Stengte grenser gir økt omsetning

Butikkeiere snakker om en økt omsetning på seksti prosent mot samme tid i fjor. Årsak: De stengte grensene mot Sverige. Norge er tilnærmet hermetisk lukket. Ergo handler alle i norske butikker, gjerne hos den lokale butikken i nærheten. Og på polet. Kjenner du deg igjen?

Påskepriskrig i det skjulte - så smalt det!

Dette er selvsagt bra for AS Norge, som har brukt mer penger på kort tid, enn noen gang tidligere.

Erna og co. spyr ut hjelpepakker til næringslivet, oljeprisen er rekordlav og arbeidsledigheten er på sitt høyeste, etter andre Verdenskrig. Da kan vi være glad for å ha et svulmende oljefond å ta av.

Her er en oversikt over hvordan du skal oppføre deg i butikken – på din påskehandel runde.

1. Planlegg handleturen – vær ute i god tid så ikke alle handler samtidig
2. Tilpass turen – husk at du kan bruke hele åpningstiden
3. Ta med det nødvendige – det er varer nok til alle
4. Legg gjerne ut på handletur alene
5. Ta hensyn til både kunder og medarbeidere – hold minst én meter avstand
6. Unngå å ta på varer du ikke skal kjøpe
7. Ta trygge veivalg – prøv å få noen til å handle for deg hvis du er i karantene
8. Bruk papirlommetørkle eller albuen om du må nyse eller hoste – pass på god håndhygiene
9. Ta hensyn til berøringspunkter – betal helst med kort

Norge er blant de rikeste landene i verden, og vil være blant de siste til å gå konkurs. Det er ingen fare for det. Men det koster enorme summer å berge næringslivet som er stengt ned, og hjelpe de som er arbeidsledige og permiterte.

Dagligvarebransjen holder åpent fordi alle nordmenn må ha mat. Og butikkene gjør hva de kan for å holde smitten unna, som er en utfordring i seg selv. Hver og én av oss, bør ta hensyn, bruke beskyttelse og vaske seg grundig, før og etter handleturen, for å unngå å smitte andre.

Påskepriskrigen som var ventet ble det som sagt ingenting av.

Påskepriskrig i det skjulte - så smalt det!

Dropp hytteturen

Coronaviruset kom snikende, men slo ned som en bombe som smalt, da Erna og co. stengte ned Norge mandag 16. mars. Siden har skolene vært stengt, utelivsbransjen, kulturarrangement og konserter like så. Alt forsvant i løpet av få dager.

Vi har av myndighetene fått beskjed om å holde oss mest mulig hjemme, vaske hendene og ta alle mulige forhåndsregler. For ikke selv å bli syk, men også for å ikke smitte andre. Vi ser med bekymring på de økende antall syke, døende og døde – over hele kloden.

Italia, Spania, Frankrike og USA er i krise. Her dør det mellom 800 og 1200 mennesker grunnet Pandemien som herjer. Hver eneste dag. Hovedsaklig eldre, men også spedbarn dør nå.

Hva som skjer her hjemme er det for tidlig å spekulere i. Men skolen vil nok ikke starte opp rett etter påske. Alt tyder på at det er alt for tidlig, grunnet et økt antall smittede.

Da blir det platt og en smule egoistisk å sitte her hjemme på berget, og være grinete for ikke å få lov til å dra på hytta. Påsken er en viktig tid for de fleste nordmenn. Det handler om viktige tradisjoner, det handler om å være sammen med de man er glad i. Og det handler om å gjøre mest mulig av det man liker best.

Dessverre må dette skje i hjemmet, og ikke på hytta denne påsken. Det er faktisk forbudt å tilbringe en overnatting på egen hytte, om denne ligger i en annen kommune enn boligen.

Økt omsetning på polet

Påskepriskrig i det skjulte – så smalt det! Det smalt så ettertrykkelig med en varslet katastrofe ingen kunne forutse. Coronaviruset kom som bestilt for norske butikkjeder, bokstavlig talt. I samme øyeblikk som regjeringen stengte grensene, økt omsetningen i norske dagligvareforretninger.

Flere kjeder har slitt med dårlig omsetning og lav fortjeneste. Priskrigen som har pågått i lange perioder i flere år, har vært med på å gjøre det enda vanskeligere å selge mat med fortjeneste i Norge. Priskrigen i det skjulte betyr at varene ikke annonseres som tilbud. Prisene blir bare redusert på hylla, kundene selv må oppdage endringen.

Langs grensen på svensk side, hvor de er vant til å ta i mot tusenvis av nordmenn på påskehandel, er det dødt. Butikkene i Strømstad varsler om permitteringer og oppsigelser. Det samme gjør Systembolagets to butikker.

I de neste dagene inn mot påsken, vil både Rema 1000, Kiwi og COOP Extra, håve inn millioner av kroner i økt omsetning. Og kan derfor senke prisene med glede, på noen produkter vi liker å kjøpe til påske. Handelslekkasjen til Sverige ble i 2019 på ca 17 milliarder kroner. Den lå an til å bli nær 20 milliarder i år.

Dette er penger som nå går til norske kjeder og norske butikkeiere, inkludert Vinmonopolet som har gode dager de også. Her er det snakk om en økning på rundt tretti prosent på vin. Taxfree salget er stengt fordi flyplassene ikke har mange flyavganger.

Utelivsbransjen holder stort sett stengt, det gir Vinmonopolet vind i seilene grunnet stengte puber og barer.

Skal du handle inn til påske bør du styre unna de verste tidene mellom 14:00 og 17:00. Og jo før du handler jo bedre er det. Allerede mandag etter palmesøndag vil det være betydelig mer kø og kaos, både på polet og i mat-butikkene.

God påske!

Vargas

Den skjulte priskrigen!

Nå er jule-priskrigen i gang. Og den fortsetter i tre uker til, ut året. En stille, ikke-annonsert priskrig, som ingen av billigkjedene annonserer, men disse reduserer prisene, på en rekke varer for at du skal fylle handlevognen til randen av så mye varer som mulig. Den skjulte priskrigen er i gang.

Rema 1000, COOP Extra og Kiwi, knives i å vinne kundens gunst. Priskrig må julevarer kommer like sikkert som julemusikk til TV-reklamen. Så også i år, men priskrigen startet tidligere i år enn noen gang.

Allerede i uke 47 presset Kiwi som første kjede, prisene på jule-relaterte produkter ned mange kroner. Innen medio desember og helt til julaften, vil alle disse matvarene bli enda billigere i dagene som kommer. 

Rema og COOP Extra kom raskt etter. Det er de faktisk tvunget til, for ikke å havne i trøbbel, kundene ser slikt med det samme.

Julepølse, sennep, julebrus, appelsiner, surkål, sylte, gløgg, grøtris, edamerost og pepperkakedeig blir like billig i år, som i fjor – minst. Se ikke bort fra ribbe til 30 kroner per kilo i år også.

I realiteten er det svært liten forskjell på disse kjedene, noen ganger er det Kiwi, andre ganger Rema 1000 og til og med COOP Extra har vært billigst av og til.

Lest: Slik får du råd til alt i julen!

Melkesjokolade 200 gram, fra selveste Freia, altså et lite stykke Norge, ikke helt lite heller, til kun 24,90 – 6 egg 18,90, sosisser til halv pris og en hel halv kilo med marsipan til 10.00 kroner. Klart man kan spare noen kroner nå, men er det smart å hamstre? Neppe. Du spiser sannsynligvis bare litt mer.

Den skjulte priskrigen!
Den skjulte priskrigen!
Den skjulte priskrigen!
Den skjulte priskrigen!
Den skjulte priskrigen!

Den skjulte priskrigen!

Priskrigen på julevarer som nå er i gang, er bare starten på det som vil fortone seg som et «blodbad» jo nærmere jul vi kommer. Til og med den langt dyrere Spar-kjeden, som sammen med Joker, Kiwi og Meny eies av nettopp Norgesgruppen, senker prisene på sitt 10-kroners marked med flere kroner i ukene fram mot jul.

Vi begynner å bli vant til at det altså ikke er reklamerte annonser for de lavere prisene på et stort utvalg julevarer rundt om i kjedebutikkene.

Kiwi er nesten alltid først ute med å senke prisene på varer, som har julenisse på etiketten. Men du som kunde må være våken for hvilke varer som er billigere enn forrige uke. 

Jungeltelegrafen, kundene, media og sosiale medier er gode på å formidle «tilbud» eller varer, som er priset ned som sesongvare. Gjennom hele året er det aldri flere varer enn til jul, som blir redusert på pris.

Den skjulte priskrigen!
Den skjulte priskrigen!
Den skjulte priskrigen!

Du bør dog vokte deg vel for ikke å pris-fella. 

Det er nemlig ikke alt som blir billigere heller. Øl, tobakk og non-food, bli sjeldent eller aldri billigere, til tross for priskrig i en begrenset sesong som julen.

Dessverre er det særlig på de annonserte varene billigkjedene er like på, men i det skjulte finner du altså de beste prisene, som kan endres i løpet av sekunder, alt ut i fra konkurrentene gjør.

Julevarer eller ikke, du skal gå litt saktere enn ellers gjennom din favoritt-butikk, for å oppdage disse “tilbudene” som er trekkplaster, delt av nabolaget, jungeltelegrafen, via sosiale medier og slarvekjerringene i nabolaget.

Hvem som er vinneren av priskrigen denne julen, du som forbruker og kunde, naturligvis. Forretningene selger flere varer med tap, for å trekke til seg så mange kunder som mulig, enten det er julevarer, bakevarer, pølser eller ribbe.

Nå bør du begynne å planlegge julehandelen. Det er mye penger å spare der ute.

Men ikke glem å tenke alternative sparetiltak. Ved å senke innetemperaturen i boligen med et par grader, bruke litt mindre varmt vann, og gjøre storhandel i Sverige – sparer du betydelig mer enn å lete etter billige julevarer.

Fyller du drivstoff på riktig dag, mandagmorgen, eller kanskje søndag kveld. Sparer du inn alt på den lille forskjellen det er å handle hos “riktig” billigkjede.

Ikke glem å logge deg på vårt nyhetsbrev, gratis og uten betingelser.

Og så helt til slutt, god jul da, du.

Vargas

Priskrigen startet tidlig i år!

Priskrig må julevarer kommer like sikkert som julemusikk til TV-reklamen. Så også i år, men priskrigen startet tidligere i år enn noen gang.

Allerede i uke 47 presser Kiwi som første kjede, prisene på jule-relaterte produkter ned mange kroner. Innen medio desember og helt til julaften, vil alle disse matvarene bli enda billigere i dagene som kommer.

Julepølse, sennep, julebrus, appelsiner, surkål, sylte, gløgg, grøtris, edamerost og pepperkakedeig blir like billig i år, som i fjor – minst. Se ikke bort fra ribbe til 30 kroner per kilo i år også.

Norgesgruppen har urent mel i posene

Men det er lov til å stille en del kritiske spørsmål til lavpriskjedene og deres eiere i disse dager, hvor det er avslørt et omfattende juks med prissamarbeid, som lurer kundene over det ganske land.

Konkurransetilsynet har funnet klare tegn på at det finnes store prisforskjeller i dagligvaremarkedet på innkjøpssiden. Prisforskjeller som du som forbruker ikke nyter godt av, men som kjedene putter i egen lomme. Dette gjelder altså prisdiskriminering av en rekke varer – som Norgesgruppen får kjøpe billgere enn sine konkurrenter.

Priskrigen startet tidlig i år!

Det er brudd på konkurranseloven, særlig er det Norgesgruppen som har lusket til seg store fordeler ved å tvinge fram bedre betingelser for sine kjøpmenn i sine forretninger. Det forventes store bøter til Norges største kjede, når dom endelig foreligger.

Priskrigen startet tidlig i år!

Norgesgruppen unnskylder seg med at de er harde i forhandlingene og derfor får de beste betingelsene. Det er en sannhet som ikke harmonerer helt med virkeligheten. Derfor skriver også den største varehandeldisstributøren følgende på sine nettsider:

NorgesGruppen er positive til at Konkurransetilsynet nå gjør grundige undersøkelser, fordi konkurranseloven er viktig for forbrukerne. – Sterk konkurranse i dagligvarebransjen kommer forbrukerne til gode gjennom lav prisvekst og et godt vareutvalg.

Norgesgruppen.no

La oss kalle en spade for en spade folkens, vareutvalget i norske butikker, er en vits.

Stor konkurranse – lik pris

For hvis du som kunde handler hos COOP Extra, Rema 1000 eller Kiwi, er prisene tilnærmet helt like, og senest i dag, når Kiwi senker en hel haug med priser på julevarer, kaster konkurrentene seg etter og vil være med på leken og senker prisene tilsvarende.

Det skiller ikke mer enn en femtilapp, på flere hundre forskjellige varer, men innkjøpsprisene fra grossist er langt større. En forskjell som du som kunde egentlig skulle hatt glede av. Juks og faenskap hele veien til banken.

Selvsagt er det ikke noe nytt for oss at dagligvarekjedene lurer oss. Dette har vi visst lenge, men at det skulle være i det omfanget som nå avdekkes, er skremmende, frekt og direkte pinlig for Norgesgruppen.

Priskrigen startet tidlig i år!

Priskrigen på julevarer som nå er i gang, er bare starten på det som vil fortone seg som et “blodbad” jo nærmere jul vi kommer. Til og med den langt dyrere Spar-kjeden, som sammen med Joker, Kiwi og Meny eies av nettopp Norgesgruppen, senker prisene på sitt 10-kroners marked med flere kroner i ukene fram mot jul.

Skuffet over Rema 1000

Du som en gang var overbevist om at Rema 1000 var Norges billigste lavpriskjede, må ha begynt å venne deg til at slik er det faktisk ikke lenger. Reitangruppen har innsett at slaget er tapt, enda prisdifferansen på de fleste varer ikke er all verden, er Kiwi og Extra veldig ofte foran ‘trønderkjeden’, når pris-sammenligningene gjøres.

Er det ikke en smule skuffende at en av Norges rikeste familier, ikke makter å presse noen kroner it av gullegget de har ruget på i 40 år? Er det ikke et lite under at milliardærene på Lade i Trondhjem ikke er mer konkurranse-villige enn dette?

Rema 1000 legger seg på rygg og synes det er greit å være på andre- eller tredjeplass av de billigste kjedene i landet, det hadde vi aldri trodd, når vi har hørt Odd Reitans taler, om hvor viktig det har vært for ham å være billigst i Norge – så lenge.

Ingen annonsering

Vi begynner å bli vant til at det er ingen reklamerte annonser for de lavere prisene på et stort utvalg julevarer rundt om i kjedebutikkene. Kiwi er nesten alltid først ute med å senke prisene på varer, som har julenisse på etiketten. Men du som kunde må være våken for hvilke varer som er billigere enn forrige uke.

Jungeltelegrafen, kundene, media og sosiale medier er gode på å formidle “tilbud” eller varer, som er priset ned som sesongvare. Gjennom hele året er det aldri flere varer enn til jul, som blir redusert på pris.

Du bør dog vokte deg vel for ikke å pris-fella.

Det er nemlig ikke alt som blir billigere heller. Øl, tobakk og non-food, bli sjeldent eller aldri billigere, til tross for priskrig i en begrenset sesong som julen.

Trøste deg med at du sparer marginalt, uansett i hvilken av de tre billigkjedene du handler. Skal du virkelig ha rimeligere varer som betyr mye for lommeboka, bør du reise til Sverige, Danmark eller Tyskland.

Der er det billig mat der, og et betydelige større utvalg også.

kilde E-24 og Nettavisen.no

Vargas

Julebordet kan være en felle!

Som de fleste vet, er julebordet et arrangement på arbeidsgiverens regning, der arbeidstakerne representerer bedriften man er ansatt i. Det betyr at man skal oppføre seg deretter og ikke tro at man kan gjøre som man vil, bli dritings og klå vilt. Julebordet kan være en felle!

Da mener vi ikke bare mannfolk, men også kvinnfolk, som kan bli utrolig pinlig dritings – på julebordet. Dessverre er det mange som angrer at de tror på årets julebord, fordi de ikke klarte å styre inntaket.

Lest? 10 grunner til at partneren er uto …

Mange ødelegger for seg selv og faktisk går så langt at man blir degradert eller får sparken – fordi man har oppført uakseptabelt på julebordet.

Et julebord skal være gøy og man skal spise og drikke det som frister, men det er forskjellige grader av kos og hygge. Man må ikke på død og liv klemme innpå med begge hender – for at kvelden skal bli hyggelig. Om du må det, er det du som er problemet.

Lest? Slik får du råd til julen!

Om julebordet har blitt en felle, og alt går til helvete for din del, er ofte for mye alkohol med i bildet – sørg derfor at du ligger unna spriten, så slipper du pinlige hendelser, der du skjeller ut sjefen, eller klår på partnere eller kolleger du normalt ikke engang har tort å snakke med, tidligere.

Et julebord for nordmenn er i kanskje for stor grad forbundet med fyll framfor noe annet – er det ikke på tide å endre rennesteins holdningene? Vise at man faktisk kan oppføre seg som folk uten å spy i desserten?

Julebordet kan være en felle!

Om du har planer om å klå på julebordet? Er det kanskje smart å tenke seg godt om. En gang i året er det nemlig hakket lettere å gå lengre enn planlagt, ofte på bekostning av andre.

Julebordet kan være en felle!

Når alkoholen går inn, kan vettet gå ut. Du ønsker å legge an på den kollegaen du har best øye til, enda han er i et forhold.

Eller du ønsker kanskje å gjøre et forsøk på å bli bedre kjent med den nye single skjønnheten i resepsjonen. Er du helt sikker på at hun ønsker å bli bedre kjent med deg? Er det ikke litt typisk nok å ikke få med seg de tre siste timene av festen?

Lest: Uforpliktet sex? Med hvem?

Legger du planer om å klå på julebordet, og gjennomfører disse kan det føre til at det er det siste du gjør som arbeidstaker her. Mange bedrifter har faktisk innført nulltoleranse for tafsing. Det er noe å tenke på.

NHO, Næringslivets hovedorganisasjon går langt i å påpeke en anbefaling for små, mellomstore og større bedrifter. Ta en prat om den mye omtalte #metoo-kampanjen, i forkant av julebordet, nettopp for å unngå pinlige situasjoner – som kan føre til avskjedigelser.

Hos dagligvarekjeden KIWI, er det tegnet ned i arbeidsreglementet, at uønsket adferd, kan føre til oppsigelse. Kjeden arrangerer intet mindre enn 655 forskjellige julebord i desember, da må det finnes retningslinjer for hva som er ønsket- og uønsket adferd.

Mange arbeidstakere gleder seg lenge til årets viktigste fest. Dessverre kan denne festen lett utarte seg, om det ikke foregår i minnelighet.

Dropper man drinkene i baren, kan mye være gjort. Å holde seg til vin og eller øl, og gå over til mineralvann ved midnatt – kan man ha spart seg selv og kanskje andre for mye ubehag.

Julebordet kan være en felle!

Julebordsesongen er i full gang. Er du den typen som skal sette sjefen på plass eller sloss med de kollegene du har hatt i vrangstrupen gjennom hele året, helt siden forrige julebord?

Ingen er trygge på julebordet, det er blant annet her svært mange forhold tar slutt, grunnet utroskap, men også oppsigelser fordi man har bommet fullstendig og gått i fella, og blitt uspiselig.

Noen ganger er det lettere sagt enn gjort, å oppføre seg slik det sømmer seg, all den tid mye alkohol er tilgjengelig, og ofte mye av det gratis. Det kan være vanskelig å takle for mange nordmenn. Da er det lett å miste kontrollen over inntaket.

For at festen skal bli hyggelig, gi av deg selv og vær en del av midtpunktet –ikke sitte og sture. Denne festen har du jo gledet deg til helt siden i fjor, eller husker du kanskje ikke så mye av det?

Du var for full i fjor også? Lurt i fella?

Vargas

Tilbud på mat og drikke …

Tilbud på mat og drikke i norske butikker, kanskje bortsett fra på Meny, er et trist skue. Dessverre er det også på Meny, prisene er skyhøye, til tross for et bredere utvalg og såkalte tilbud.

Nordmenn blir ikke bare lurt, men også snytt for et rikere utvalg av varer som europeer forøvrig kan meske seg med daglig.

Ære være Rema 1000 og Kiwi, som lykkes med å ha tilnærmet lik pris, på flere hundre forskjellige produkt året gjennom. Vi påstår ikke et prissamarbeid, men håper Ola og Kari Nordmann er årvåken for at priskrigene som kommer – ikke gir nevneverdig besparelse.

Lest? Slik handler du rimeligere mat!

Man må ut av landet for å finne de riktig gode tilbudene på mat og drikke – for ikke å snakke om et bedre utvalg av næringsmiddel.

Har du vært i ostedisken på Rema 1000?

Du finner kanskje et par kvadratmeter med smakløst tullball, Norvegia Jarlsberg og et par typer med Brie. Det er en hån mot norske ganer. Verdens beste ost er norsk, men den selges ikke norske butikker. Hvorfor det?

Reiser du til Frankrike, Spania eller Tyskland, vil du finne lengden på en håndballbane, med fantastiske oster fra hele verden. Vi vet at omsetningen er større og kundemassen like så, men det er en tynn unnskyldning for å ikke ha rikere utvalg på gode oster.

Meny har som sagt litt bedre utvalg, men prisene her er uforskammet høye.

Tilbud på mat og drikke ...
Ett brett med brus 49,90 + pant Foto: Vargas12.com

Apropos Brie. I en butikk i Sverige, selger man merket Kolibri, en halv kilo –for 20 kroner. Uten at det er den mest smaksrike osten som finnes, er det et tilbud det står respekt av.

Tilbud på mat og drikke …

Om Rema 1000 og Kiwi hadde en smule respekt for sine kunder, hadde de presset prisene, i hvert fall på noen varer, slik at kundene lettere kunne velge. Bare lave priser, stemmer ikke. Rema har like mange tilbud som andre kjeder.

Rema 1000 forsøker å lokke til seg kunder med å reklamere for at de ikke har tilbud, men bare lave priser alltid. Det er feil og trønderkjeden er avslørt på det. Et bestemt utvalg er prisredusert en uke, for så å satt opp igjen uka etter. Det er et tilbud, altså ikke ‘bare lave priser’.

Nordmenn er så teite at de ikke skjønner at de blir lurt, tenker sikkert markedsavdelingene i Rema 1000 og Kiwi.

Sammenligner man prisen på kylling, enten den er fersk eller frossen, på Kiwi eller Rema, med en butikk i Sverige, er prisforskjellen enorm. Eller kan du finne noe som ligner på 2 kilo kylling for 99 kroner i Norge? Nei, det gjør du aldri.

Kylling er nesten alltid dyrere i Norge enn eksempelvis i Sverige. Reiser man enda litt lengre, Danmark eller Tyskland, er prisene enda litt lavere. I Norge koster kylling det dobbelte av normal pris i Sverige – og de fleste nordmenn aksepterer det. Hvorfor?

Vi vet at du går og sikler etter den kommende priskrigen før jul, slik at du kan hamstre billig kanel og surkål, men hva spiller det for rolle for din økonomi, når du betaler alt for mye gjennom året ellers – på alt det andre du handler?

Tilbud på mat og drikke ...
2kg kyllingbryst 99 kr Foto: Vargas12.com

Å være prisbevisst på mat er smart. Man kan spare penger på å gå etter de beste tilbudene. Mange nordmenn er gode på å plukke slike tilbud også, men aksepterer altså det smale utvalget og de like prisene på mat – hos de såkalte lavpriskjedene.

Vi nordmenn er late og bedagelig anlagt. Se hvordan andre nasjoner står opp for urettferdighet og myndighetenes manglende respekt for enkeltmenneske. Vi burde ha sagt i fra, nok er nok nå. Nå må norske matkjeder skjerpe seg. Få inn et langt bredere utvalg av alle typer ferskvare.

Kjøtt, meieriprodukter, frukt, grønnsaker, sjokolade, oster, kjekser, vaskeartikler og resten av utvalget. Det holder ikke mål, slik det er i dag. Vi ønsker oss en konkurransedyktige kjede til Rema 1000 og Kiwi, disse som har sovet i timene i årevis. Som kan ta opp kampen med både pris og utvalg. Det kommer. Bare vent.

Kiwi og Rema 1000 er arbeidsplassen til tusenvis av nordmenn som sikkert er stolt av arbeidsplassen sin. Norgesgruppen (Kiwi) og Reitangruppen (Rema) er absolutt viktige aktører i norsk næringsliv, mulig de ikke engang bryter loven, ved å ha kliss like priser – året igjennom, heller.

Men det er et paradoks at varesortimentet består av basisvarer, nøyaktig de samme som både fem, ti og femten år siden, uten nevneverdige endringer. Butikkene like så. Helt like over hele landet.

Lokketilbudene er ofte de samme. Prisene på frukt og grønt er alltid langt over det de burde ha vært, sett i lys av myndighetenes kostholdsråd. Hvorfor skal et kilo epler koste nesten 30 kroner, når en sjokolade koster 10 kroner? (Troika)

Burde det ikke ha vært omvendt?

Vi forstå bare ikke hvordan svenske butikker ‘kan gi bort brusen’ ved å selge ett helt brett med Pepsi Max til 50 spenn, når ‘billigkjedene’ i Norge tar mer enn det dobbelte for samme vare? Driter svenske myndigheter i at svenskene drikker for mye brus?

Alle vet at det er avgifter som gjør prisen på norsk mat skammelig høy.

Tilbud på mat og drikke ...
6 Kvikk Lunsj 20 kr Foto: Vargas12.com

Ønsker du å spare penger, bør du altså droppe norske lavpriskjeder som Kiwi og Rema 1000, men heller reise til Sverige å fylle bilen der. Nesten uansett hvor du bor i landet – vil du sannsynligvis spare mye penger.

Og da har vi ikke engang nevnt hva du kan spare på Systembolaget.

Ikke rart at tusenvis av nordmenn reiset til nabolandet på jakt etter betydelige lavere priser på mat og drikk. Ikke er det rart heller, at vi svir av nær 17 milliarder kroner, bare i Sverige alene – hvert år.

Vil du spare enda mer penger, bytter du bank fra DNB til S-banken og sparer sannsynligvis flere tusen kroner i året på det. Sjekk også strømleverandøren, om denne er konkurransedyktig på pris.

Når fyller du drivstoff på bilen din? Du visste selvsagt at det kan skille så mye som 5 kroner per liter, på hvilket tidspunkt i uka du fyller?

Du gjør smart i å være prisbevisst, men husk at du får langt bedre råd om du bytter jobb som gir deg større inntekt. Selger én av to biler eller får en ny verdivurdering på boligen – som igjen kan gi deg lavere renter på boliglånet.

Skal du bli skikkelig rik, bør du sette deg inn i akjsemarkedet eller investere i bolig. De styrtrike finansakrobatene du ser i NRK-serien, “Exit” har tatt store sjanser, investert riktig og blitt styrtrike. Ikke sikkert du blir særlig mer lykkelig av den grunn, med så mye penger.

På jakt etter de beste tilbudene, bør du sende en tanke til svenskene som kan fråtse i nesten gratis brus og sjokolade, mens du må slite med det elendige utvalget og latterlig høye priser hos Rema 1000 og Kiwi.

Det er i grunnen dårlig gjort – er det ikke det da?

Følg vårt nyhetsbrev, gratis og uforpliktende til de neste knalltibudene kommer.

Vi lover å rakke ned på Rema og Kiwi til de viser mer respekt for norske kunder, med å gi oss et bredere utvalg til langt lavere priser.

Vargas

Slik handler du billigere mat!

Slik handler du billigere mat som gjør lommeboka fetere. Men det er ikke på matinnkjøp du sparer mest penger, det gjør du på laveste mulige renter, på ditt boliglån, eller gjøre smarte investeringer på aksjer eller salg av eiendom.

Dog er det for spesielt interesserte.

For oss som driver litt med økonomi og privatøkonomi, virker det som om store deler av det norske folk, tror det er på suppeposer og billig ketchup at du får bedre råd gjennom året. Det er smart å være prisbevisst, selvsagt, men det er altså via best mulig avtale med banken din, som gir deg bedre råd.

Lest? Rik over natta?

Du som velger å ikke reise til eksempelvis Sverige, for å sjekke ut prisene, sammenlignet med norske matvarepriser, bør sjekke hvorfor vi andre legger igjen 16-17 milliarder kroner – hvert år, hos søta bror på grensehandelen.

Det er ikke bare fordi vi liker svensker generelt og svenske butikker spesielt. Det er fordi det er jævlig store prisforskjeller på en lang rekke varer. Ikke bare snus, tobakk og alkohol, men i det store bilde gjennom året, utgjør ikke prisforskjellene så store summer.

Om du skal spare mye penger i år, sammenlignet med i fjor, bør du oppgradere boligen eller leilighetens verdi, få banken til å forstå at du sitter på verdier som gir banken større trygghet og med det, gir deg bedre betingelser. Det vil alltid utgjøre mer enn det du klarer å spare inn på maten.

Klarer du å presse renta et helt prosentpoeng ned, kan det være snakk om tjue til tretti tusen kroner – alt etter hvor stort boliglånet er.

Slik handler du billigere mat!

Slik handler du billigere mat!

Har du et boliglån på 3 millioner kroner, så har utgiftene dine på ett år, steget med 30.000 kroner fram til nå, grunnet sentralbankens fire rentehevinger. Det gir mange bæreposer med mat.

Grunnleggende økonomisk forståelse er vanlig i de tusen hjem. De fleste voksne forstår åpenbart sammenligningen, men svært mange lar være å gjøre noe med det. Hvorfor?

Forskjellene på fattig og rik er: De rike investerer klokt, låner penger for å bli rikere, de fattige, eller de som aldri vil komme til å bli rike, låner penger de bruker, men ikke investerer – slik at de rike blir enda rikere.

Vargas12.com

Du sparer aldri i nærheten så mye penger på å heller handle hos Kiwi eller Rema 1000, som om du heller tar en kjapp telefon til tre forskjellige banker og bytter boliglånet til den banken, som faktisk vil ha deg som kunde, ved å gi deg de beste betingelsene.

Ja, du sparer en god del på maten du handler i Sverige.

Det er mindre enn hundre dager til jul. Vi svir av opp mot 60 milliarder kroner i norske butikker, bare i desember. I tillegg kommer alt det vi hamstrer over grensa. Svenske butikker selger juleribbe til under 40 kr kiloen, også i år, som vil gi klondyke-stemning langs grensa.

Mel og bakevarer, frø, hermetikk, basisvarer, norsk brød, meieriprodukter, en god del frukt og grønt, samt knekkebrød og en rekke frokostblandinger er rimeligere i Sverige. For ikke å snakke om brus, sjokolade og andre søtsaker. Det spiller ikke større rolle enn at du har råd til å handle – hos din lokale kjøpmann, med god margin.

Slik handler du billigere mat!

Du sparer derimot titusener av kroner ved å velge billigste bank, billigste strømleverandør, fyller drivstoff når det er billigst (disse dagene endres fra måned til måned, følg med på pumpeprisene). Eller gjør smarte investeringer i aksjemarkedet eller investerer dine millioner i eiendom.

Penger og blir viktige for oss. De fleste får aldri nok, men jakter vi de største forskjellene, vil vi kunne spare mer penger enn om vi jakter på prisforskjeller i Rema og på COOP Extra.

Marginene kan ikke bli mindre enn de er i dag. I Sverige er maten mellom 30 og 60 prosent rimeligere, men det utgjør ikke de store økonomiske forskjellene. Ikke engang ved en eventuell priskrig før jul.

Det er det altså andre og viktigere kriterier som utgjør, som du bør gjøre noe med, allerede i dag.

Mange nordmenn liker økonomisk trygghet og gjør seg falske forhåpninger om at den hyggelige bankfunksjonæren er der for dere, når boliglåns-rentene begynner å stige for alvor, (de har allerede begynt, som sagt) men det er de altså ikke.

Banken skal tjene penger på deg, hver eneste dag, helst så mye som mulig uten at du blir misfornøyd og går til en annen bank og blir lurt.

Om du har lagt merke til S-bankens reklame, av en blodig gribb, med den lite flatterende teksten: Styr unna gribbeneen hilsen til Norges største og dyreste bank, DNB.

Skal du virkelig spare penger, kan en telefonsamtale til S-banken, utgjøre alt du har spart på mat de tre siste årene, sparer du i løpet av de minuttene denne samtalen varer.

Har du virkelig råd til å la være?

Vargas

Matkjedene lurer deg!

Matkjedene lurer deg til å handle hos dem, ved å justere prisene ned før sesong, for deretter å sette prisene opp igjen, når matbørsen fra Norges største avis har gjort sine undersøkelser.

VG.no kan avsløre at samtlige av de tre billigkjedene Extra, Kiwi og Rema 1000, bevisst justerer opp prisene på grillmat, midt i fellesferien når det fortsatt er mye sommer igjen, fordi matbørsen allerede har blitt publisert.

Matkjedene lurer deg! Click To Tweet

Når samme avis kan bekrefte at forskjell på de to dyreste, Rema 1000 og Kiwi er av så små marginer som noen få øre, på flere hundre produkter, lukter det bevisst og planlagt fra de respektive kjedene. Dette er selvsagt noe konkurransetilsyns bør se på – all den tid det er forbudt å samkjøre prisjusteringer som gagner den respektive kjede.

Konkurranseloven § 10 forbyr samarbeid mellom foretak som har til formål eller virkning å begrense konkurransen. Tilsvarende forbud finnes i EØS-avtalen artikkel 53 og TEUV artikkel 101.

Konkurransetilsynet.no

Norges største avis har gjort matbørser blant konkurrerende billigkjeder i mange år.

Tidligere var både ICA og Rimi, Mega og Joker med på disse, men siden det per i dag er kun tre store billigkjeder igjen i Norge, er det disse som blir nevnt i VGs store matbørs. Og det er Rema 1000, eid av Reitangruppen, Kiwi, eid av Norgesgruppen og Extra, som eies og drives av COOP, igjen.

La oss se hva VG.no har funnet, som gjør at du som forbruker og kunde, bør være på vakt når du handler flintstek, hamburger, pølser og biff når du skal grille og kose seg i sommer.

Kjedene skal tjene penger først og fremst – uansett framgangsmåte. Heldigvis er det et strengt regelverk som skal forhindre kjedene å samarbeide, noe vi sterkt mistanker med dette resultatet.

I juni kostet alkoholfritt øl, 0,33 l uten pant, 3,50 hos samtlige kjeder, i dag, koster samme vare 9,90. Samme produkt, samme prisstigning med hele 183 prosent. Hva synes du som forbruker om dette? En prisjustering som verken er naturlig eller særlig logisk, men som kommer som en bevisst strategi for å lure deg som kunde.

Lest? 10 sparetips for en bedre økonomi

Kjøper du ikke alkoholfritt øl i juli, men bare i juni? Selvsagt ikke. Dette er ett av flere eksempler på at kjedene vet hvilke varer kundene kjøper mest av om sommeren, kjedene blir gjort oppmerksomme på når matbørsen blir publisert, og justerer derfor opp prisene deretter.

Matkjedene lurer deg!

Både Rema 1000, Kiwi og Extra har lov til å bestemme sine egne priser, men om de bevisst samarbeider om prisene, som blir endret til det samme, på samme tidspunkt, bør de sees etter i sømmene.

Stor konkurranse på mat, der priskrigen de senere årene har gjort at særlig sesongvarer har blitt sterkt redusert – er bra for forbrukeren. Men matkjedene lurer bevisst kundene ved å annonsere rimelig sommermat, for deretter og justere prisene opp med det dobbelte – noen uker senere. Det er ikke tilbud, det er svindel.

Entrecôte i skiver kostet 123,70 i juni, men ble priset til 166,11 hos Kiwi, én måned senere. Og slik holder de altså på disse grådige luringene, som gjør alt de kan for å trikse og mikse med prisene, for at du skal bli lurt til å tro at du handler billig.

Folk flest har ferie og kanskje litt bedre råd enn ellers, det utnytter kjedene til gangs, ved å justere opp prisene på sommer- og grillmat, det skal mye til for at noen gidder å bry seg, tenker kanskje kjedene, når de fleste kundene er i sommerferie modus.

Vel, heldigvis er VG.no på jobb, og vi liker ikke norske forretninger med elendig utvalg og juks og fanteri. Vi anbefaler våre lesere om å handle når det er skikkelige tilbud, følg med på annonser eller reise utenlands.

Rema 1000 burde skamme seg, de sitter og håver inn milliarder av kroner, men nekter å justere prisene for å ta igjen tronen som billigste kjede i Norge. Kiwi har lært leksa si og vært Norges billigste, med svært små marginer, i nærmere to år, nå blir Norgesgruppen slått av COOP, fordi Extra kommer best og billigst ut i denne testen.

Kiwi er 0,22% dyrere enn Extra, Rema 1000 er 0,23% dyrere enn vinneren i julis matbørs, ifølge VG.no. Det skiller altså drøyt seks kroner, på en handlekurv som koster 2899,30 kroner for 68 varer, hos Extra.

Tror du det er tilfeldig at forskjellene er så små? Ikke vi heller.

Ønsker du et betydelig rikere utvalg og rimeligere matvarepriser – bør du heller dra til Sverige, Danmark eller Tyskland. Her får du faktisk et bredere utvalg av samtlige varegrupper og til halve av den prisen du må betale i Norge.

Du visste det sikkert, men i Strømstad får du faktisk både Entrecôte, fløte, vannmelon og alkoholfritt øl, til mellom 30 og 50 prosent av det man må betale i Norge. Legger du til at valutakursene også går din vei med norske kroner i hånden – er det bare å ta turen.

Vi gidder ikke engang å nevne hva du kan spare på øl, vin, sprit og annet snadder på Systembolaget, sammenlignet med avgiftstunge, Vinmonopolet.

Matkjedene lurer deg! Click To Tweet

Handelslekkasjen til Sverige alene – vil i 2019 runde 18 milliarder kroner. Det bør norske kjeder ta mye av skylden for selv, til tross for at regjeringen lukker øynene for denne skandalen og har gjort det lenge.

Lar du deg lure av grådige norske kjeder?

Kilde: VG.no

Vargas

Her er vinneren av påske-priskrigen!

Her er vinneren av påske-priskrigen! Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra kan selge så billig Kvikk Lunsj de bare orker. De blir uansett knust på pris av butikkene langs svenskegrensa.

Dessverre for Ola og Kari Nordmann som bor lengst unna Sverige, dere taper mye penger på norske avgifter.

Det er liten tvil, svenskehandelen er mer lønnsom enn noen andre norske lavpriskjeder, enten det er snakk om kjøtt, tobakk, alkohol eller påskeprodukter som sjokolade, appelsiner, brus, eller smågodt. Påskeegget skal fylles om få dager – da sparer du mye penger på å reise ut av Norge.

Norske politikere må ta større ansvar for å få ned den enorme grensehandelen som setter rekorder hvert eneste år, velgerne som er i mot det norske avgiftsnivået, bør tenke over hvem de stemmer på ved neste valg.

Dessverre har har norske politikere gjort lite for å stoppe grensehandelen mot Sverige, som i 2019 vil runde 16 milliarder kroner. Legger vi til den gunstige kronekursen som den sterke norske krona gir oss mot den svenske, er det liten tvil om at det lønner seg å ta turen, enten du bor én, to eller tre timers kjøring unna Søta Bror.

https://www.vargas12.com/2019/paske-priskrigen-er-i-gang/

Eller hva sier du til 24 bokser brus á 0,33 ltr for skarve 69,90 svenske kroner? Eller nær en hel kilo Twist til 99,90 svenske kroner. Omgjort til norske så blir det enda litt rimeligere å være norsk i Sverige. Kjøper du den lovlige kvoten med alkohol på veien hjem, har du spart enda mer – du bør faktisk fylle bilen, med billige dagligvarer når du først har tatt turen. Jo mer du handler, jo mer sparer du faktisk.

Klovene på Løvebakken sover i timen og lar tusenvis av norske arbeidsplasser gå fløyten, fordi de nekter å se hva avgiftsnivået i Norge, grensehandelen og dermed flyten fra norske butikker, gjør med nordmenns lommebok. Har du sjansen, reis til Sverige og spar penger du også.

Appelsiner til 4,90 per kilo, smågodt til 5,90 per hekto eller 8-pk Kvikk Lunsj til 49,90 per pakke. Alt i svenske priser, naturligvis. Nå begynner de snart å rødme på Kiwi, Rema 1000 og Extra, om vi fortsetter å ramse opp hvorfor ingen bør, som kan la være, handle i deres butikker. Det er nemlig svært mye rimeligere hos vinneren av påske-priskrigen 2019.

Her er vinneren av påske-priskrigen 2019, nemlig kundene, Som forstår hva den respektive kjede driver med, nemlig med skjult reklame-propaganda, for å få kundene til butikkene. Smarte norske kunder biter ikke på, og reiser heller til Sverige.

Ja vi er klar over at vi er med på å forsterke grensehandelen betydelige, ved å reklamere for EuroCash og Systembolaget i Sverige, men det er også helt bevisst. For det er politikernes ansvar, ikke mitt, ditt eller andre forbrukere som ønsker å handle billigst mulig. Politikerne bør senke avgiftsnivået på en lang rekke matvarer, for å unngå at mange milliarder av kroner går til forretningene langs svenskegrensa og i Strømstad.

Kjøttdeig, lammelår, ost, melk, smør, frukt og grønt, sunt, usunt og farlig.

Det spiller ingen rolle. Nesten alle varer vi handlet på vår vei i forretninger og på Systembolaget, rett før påske i Sverige, var langt rimeligere enn hva vi kunne drømme om i norske forretninger eller på Vinmonopolet. Vin er ca 30-40% rimeligere, øl ca 50% rimeligere, snus og tobakk enda mer, men det kjøper vi aldri, så den “gevinsten” gikk vi glipp av.

Kiwi har vært flinke, men også desperate etter å bli billigste lavpriskjede i Norge, men kan altså ikke måle seg med noen av butikkene i Sverige. Til og med ICA, er rimeligere enn Kiwi, men det er jo ikke Norgesgruppen, som eier Kiwi sin skyld. Det er talentløse politikere som ikke gjør jobben sin. Kiwi og Norgesgruppen er vinnerne i Norge, men hvor kult er det å være nesten like dyr som Rema og Coop Extra, når tusenvis av potensielle kunder reiser heller til Sverige for å fylle påske-handlevogna?

Tenk hvor mange nordmenn som kjører forbi norske butikker for å handle godis til lavpris i Sverige? Det er tusenvis, hver eneste dag og flere vil det bli i framtiden. Busslaster med nordmenn, valfarter til grensa for å hamstre mat til halv pris. Vi noterer oss at Odd Reitan ser ut til å ha tapt priskrigen mot Kiwi og har heller fokus på å bygge hotell i Trondheim.

Er det ikke direkte skammelig og selvfølgelig på én gang at våre folkevalgt gjør det vanskeligere for folk flest? Regjeringen og finansminister Siv Jensen burde skamme seg, men driter sannsynligvis i alle de norske arbeidsplassene som forsvinner på grunn av deres inkompetente politikk. Du som forbruker bør stemme klokt ved høstens kommunevalg.

Vi ønsker smarte forbrukere på vei fra Sverige med billig-mat, en god påske. EuroCash i Strømstad, er Påske-krigens vinnere.

 

Vargas

Påske-priskrigen er i gang!

Påsken nærmer seg, lavpriskjedene svetter i hendene, konkurransen om kundene er for alvor i gang. Påske-priskrigen er i gang. Nå gjelder det å dumpe prisene på det folk flest kjøper mest av til høytiden. Det være seg middag, snop, alkohol eller brus.

“Gratis appelsiner”, billigere Solo og enda billigere lammelår. Det er ikke måte på hvor kreative kjedene er i jakten på kundene og konkurransen har neppe vært større. Hver eneste kunde teller og kjedene ‘går gjerne over lik’ for at nettopp du skal velge deres butikk.

Påsken 2019 er endelig her, et vårtegn i tiden, solen skinner og værmeldingene er positive over det ganske land. Det betyr hamstring av grillmat, engangsgriller, påskeøl og rødvin på papp – feiringen foregår til fjells, men aller helst i hus eller i båt. Påsken har blitt et symbol på grådighet og fråtsing, jo mindre vi har betalt for varene, jo bedre smaker det. Kjenner du deg igjen?

Fellesnevneren for en fritidsperiode som påsken, er at vi må kose oss litt mer enn ellers. Derfor senker lavpriskjedene matvareprisene deretter, uten å annonsere dette på forhånd. Folk må ha mat og det handles aldri mer enn i nettopp slike perioder av året, når mange har fri fra jobb og skole.

Sjokolade, smågodt, snacks og brus hamstres i påsken. Nettopp derfor får du nå Kvikk Lunsj på tilbud de fleste steder. Rema velger å selge en 6-pack for 40 kroner, Kiwi velger 3-pack for 20 kroner. Forskjellene er ikke store, men fungerer som lokketilbud fordi du som kunde er viktigere enn noen gang.

Begrepet lavpriskjede, er egentlig helt feil, fordi det er ikke lave priser på mat i Norge, sammenlignet med andre steder. Faktisk er det meste veldig dyrt grunnet avgifter til Staten, som burde ha vært fjernet. De aller fleste varene du kjøper inn til påske, er mye rimeligere i Sverige og Danmark. Kari og Ola Nordmann lukker øynene og tror at det må være slik, men det er selvsagt bare tøys.

Hvorfor betaler vi 15 prosent moms på mat og drikke? Burde ikke sunne produkter være avgiftsfrie, for å få folk til å spise mer fisk, frukt og grønt for eksempel? Hvorfor koster fisk, tre ganger så mye som pizza Grandiosa? Når man vet hva overvekt og fedme koster samfunnet per år, er det skremmende dårlig politikk og ikke senke prisene på matvarer som betegnes som ja-mat.

Påske-priskrigen er i gang!
Foto: Vargas12.com

Påsken 2016 kostet smågodt 29 kroner per kilo. Heldigvis er vi ikke der.

Smågodt koster i løsvekt 148 kr kilo de fleste steder, men skal du fylle påskeegget til poden, vil du spare mye penger på å reise til Sverige. Her får du smågodt til 49 kroner per kilo, men ikke overdrive, husk på helsebudskapet. Måtehold er smart, både for store og små. Det gjelder selvsagt for alkoholholdige varer også.

Det er ikke overraskende at alkoholfritt øl er mer populært enn noen gang.

Det som virkelig overrasker oss, er at politikerne tror at det skal stoppe den enorme grensehandelen, ved å selge øl med lavere alkoholprosent, til lavere pris ved å senke momsen på slike varer. Det er som å tro på påskeharen. Nordmenn hamstrer påskevarer, rødvin og hvitvin på flakse og dunk, sprit, ost, kjøtt og søtsaker for 15 milliarder per år. Da hjelper det neppe å selge lettøl til lavpris.

Konkurranse er bra for det meste. Derfor ønsker vi COOP Extra velkommen som den tredje lavpriskjeden, som setter press på de to andre som har sloss lenge om hegemoniet som billigste kjede i Norge. COOPs lavprisbutikk er den kjeden med størst omsetningsvekst i Norge siste år. Kiwi kommer billigst ut ifølge VGs matbørs rett før påsken, men Rema 1000 er rett bak. COOP Extra har et bredere utvalg enn sine konkurrenter og har åpne butikker gjennom hele påsken.

Påske-priskrigen er i gang.

Du som kunde og forbruker kan spare mye penger på å være årvåken for “tilbud” som ikke er annonsert.

Vi forbrukere liker priskrig fordi det gir oss mer mat for pengene. Men det er en hake eller to ved det hele. Det ene er at noen må åpenbart tape penger på å selge mat uten fortjeneste, det er neppe kjedene, men bonden som produserer maten og den respektive butikksjef – som må ta tapene. Den andre haken er at mange kjøper mer enn de behøver, spiser kanskje mer, men kaster også mer mat av overnevnte årsak. Det er selvsagt negativt.

Trønder-kjeden, Bunnpris, ønsker å være med å konkurrere med COOP, Rema og Kiwi, men får det bare ikke til. De annonserte varene kjeden kommer med, er sjeldent tilgjengelig i butikkene, så også med Lammelåret til 50 kroner per kilo. Bunnpris-sjef Christian Lykke, kan ikke annet enn å beklage. Bunnpris ødelegger for seg selv med denne strategien. Å forsøke å lokke kundene til butikken, til lokketilbud som ikke finnes, er et triks som er gått ut på dato for veldig lenge siden. Styr unna Bunnpris.

Butikker med god lokasjon for påskehøytiden, har sin største omsetningsuke, uken før påske. Derfor er det lett å forstå at kjedene desperat senker prisene for å vinne priskrigen som nå er i full gang. I følge våre undersøkelser, er det nok engang Kiwi som starter ballet og byr opp til prisras. Twist, appelsiner, gul brus, marsipan, juice, egg, diverse oster og diverse påskevarer senkes nå ytterligere. Du får mye for pengene om du er observant nok. Slett ikke alle varer annonseres som tilbudsvarer.

Kjedene Spar og Meny er dyrest i Norge, har et bredere utvalg enn de andre aktørene, men du betaler altså betydelig mer av varene du handler ofte. Skal du spare penger, gå etter de beste tilbudene, kjøp i store parti på varer du vet vil bli brukt, ta turen innom Sverige og styr unna daglige impuls-handleturer.

Skal du virkelig spare penger, er det slett ikke i dagligvarebutikken du gjør det best. Da bør du heller gjøre smarte investeringer, følg pengestrømmen og investere overskuddet av dine første investeringer – uten å sløse. Å bli rik er enkelt når man vet hva som skal til, men vær tålmodig. Det å spare penger er fremmed for mange, en av flere grunner til at man alltid har dårlig råd.

Siden du har mye fri i påsken, bør du gå rett i treningstøyet hver morgen, gjøre en økt eller to fram til middag, så kan du kose deg litt ekstra med venner eller familie på kvelden. Velfortjent og med god samvittighet.

God påske!

 

Vargas

Billigste påskehandel 2019?

Sen påske gjør at mange velger byen og sjøen framfor påskehøytiden. Men, hvem er billigste påskehandel 2019? Det betyr at dagligvarehandelen går mot økt omsetning, nok engang i påsken, til tross for mindre trykk i det som var en ventet priskrig, har Norges største avis funnet en vinner, men med svært små marginer. Hvor du handler billigst – lover vi å komme tilbake til.

Det er nemlig et par ting du bør være opptatt av i ukene før påske.

En storstreik er i emning. LO og YS er i forhandlinger på overtid, og fram til midnatt med arbeidsgiverne innen NHO. Blir det streik, vil 23.000 organiserte arbeidstakere legge ned arbeide, som vil ramme i underkant av 750 bedrifter, som igjen rammer forbrukere over hele landet.

En storstreik betyr mangel på øl og vin, smågodt, sjokolade og andre dagligvarer du behøver ofte. Dette for å ramme en tredjepart som indirekte er uskyldig i streiken, for at denne skal få så stor effekt som mulig. Streiken vil allerede ha effekt fra 1. april, uten at dette er noen aprilspøk, vil det raskt bli tomt i butikkhyllene, skulle streiken bli langvarig.

Billigste påskehandel 2019?

Du som bor rimelig langt fra svenskegrensa og når tilbudene i Sverige på et par timers kjøring, kan benytte deg av sterk norsk krone, mot den svenske, der du sparer ca 8 kr per hundrelapp du bruker – grunnet god kronekurs. Et tilbud svært mange benytter seg av. Særlig om streiken skulle vare over tid.

I følge undersøkelser gjort av store norske aviser som VG og Aftenposten, er det i første omgang 33 av landets største bryggerier som tas ut i streik. Men også renholdere, vektere, industribedrifter, frisører, ORKLA-Foods og en rekke selskaper inne transport tas ut i streik, og vil sende AS Norge i dvale. Dette rammer åpenbart butikkhyllene innen få dager.

Er du blant de forbrukerne som tenker mest på deg selv og ønsker å hamstre varer, for å ikke gå tom for snacks, øl, vin, brus og sjokolade i påsken – går butikkene enda raskere tomme for varer. De fleste velger den metoden må vite.

Vi var overbevist om priskrig i dagligvarebransjen for en måned siden. Nå ser det fortsatt ut til at denne lar vente på seg, kanskje den potensielle streiken er med på å bremse den harde konkurransen en smule. Men vi noterer oss at Odd Reitan, som sjef i Rema 1000, Norges ubestridte lavpriskonge tidligere, er mer opptatt av å bygge hotell i Trondheim enn å være billigst på pris i sin lavpriskjede.

Billigste påskehandel 2019?

Du skal selge mye mat for å forsvare et oppussingsobjekt til over én milliard kroner. Det er mange kneip, ketchup-flasker og Kvikk Lunsj-plater som ligger til grunn for Reitans nye investering. Det later til at Reitan-familien har mistet fotfeste fullstendig. “Bare lave priser” høres mer og mer ut som en dårlig vits, all den til det er KIWI som er Norges billigste lavpriskjede – nok engang. Rett før påsken 2019.

Om du velger å sitte hjemme foran TV og løse påskekryss, lese en god krim, høre på radio og spise lange og gode påskemåltid, er forutsetningen at du får tak i mat. Enten må du håpe at en eventuell streik er over, ellers må du reise til Sverige eller kanskje Danmark – eller du bør begynne å hamstre, sakte men, sikkert, enn hvor umoralsk det enn er.

Det er billigst å handle utenfor landegrensene, særlig kjøtt, sjokolade, alkohol, brus og tobakk, men er du tvunget til å handle i Norge, bør du velge KIWI, enda marginene ikke er voldsomme.

Nordmenn la igjen 15,7 milliarder kroner i Sverige i 2018, en oppgang på 4,1% fra året før. Halvpris, sånn omtrent, på øl og vin, er en av hovedårsakene til at Nordmenn reiser til Sverige, også før påske.

Vi gjentar: Nesten 16 milliarder kroner i grensehandel!

Husk at priskrigen på dagligvarer skjer over natta, gjerne flere ganger per dag også. Uten å bli annonsert, dumpes prisene på typiske “påskevarer” som Solo, Ketchup, Kvikk Lunsj og appelsiner, som garantert vil bli billigere enn i dag, jo nærmere påsken vi kommer. Slik det har vært i mange år tidligere.

Vi har akkurat fått inn tips om at priskrigen er i gang og at det er KIWI som dumper prisene først – igjen. Kvikk Lunsj 3-pack til 20 kroner, lar seg høre. Appelsiner til 6,90 og snart kommer det flere varer etter, nå må du være våken.

Vi lover å komme tilbake med enda en artikkel om priskrigen. Følg oss gjerne på Facebook du også.

 

Vargas

Pin It on Pinterest